Det er i anledning klubbens 130-årsjubileum at man søkte, og fikk, dette arrangementet. Som er et stevne for barn og unge mellom seks og 21 år. Det kommer gymnasiaster fra hele fylket, og ni klubber er påmeldt.

De er; Hødd, Hareid, Sykkylven, Molde, Tomrefjord, Ekko, Kristiansund, Elnesvågen og arrangørklubben Ålesund.

Ulstein-jente best i landet: Edel Charlotte (15) trener over 20 timer i uka

Troppsvis

Ulrikke Riise i Aalesund Turnforening opplyser at dette ikke er noe vanlig stevne med individuelle konkurranser i forskjellige apparater. Her skal de forskjellige turnforeningene opptre i lag, og vise fantasi og samordnet bevegelse i tropper.

– For dette stevnet er temaet Disney valgt. Det betyr at alle lagene har laget sitt stevneprogram ut fra Disney. Det gjelder å overbevise dommerne om at man har den beste røde tråden i programmet sitt, og også vise rytme og koordinasjon i forhold til hverandre, sier Riise.

Klipra-hallen er utdatert: Aalesunds Turnforening tror på ny turnhall i løpet av fem år

Turntog gjennom byen

Kretsturnstevnet blir åpnet lørdag med stort turntog gjennom Ålesund sentrum, med start på Skansekaia. Derfra marsjerer man til Rådhusplassen, der ordfører Eva Vinje Aurdal foretar den høytidelige åpning av stevnet. Musikklaget Brage og Aalesunds Ungdomsmusikkorps går først i toget gjennom byen.

Lørdag blir det også en del aktiviteter rundt Fagerlihallen, blant annet Amazing Turn. Samt bankett og oppvisning av unge turntalenter.

– På slike kretsturnstevner er det bredden i turnforeningene som skal vises fram. Her får alle grenene delta under samme fane, og det blir moro når eksempelvis vanlig turn og RG deltar på samme stevne, mener Ulrikke Riise.

Søndagens «finale» starter med innmarsj klokka 13.00 i Fagerlihallen, og så går det slag i slag. Stevnet ender med at alle de 550 utøverne er på gulvet samtidig!

For noen tiår siden: Når bivånet De et turner-tog sist? Lørdag går det et i Ålesund