– Jeg har vært plaget med et senefeste som har gitt en nerveskade. Fortsatt kjenner jeg litt til skaden, men jeg skal gjøre så godt jeg kan framover. Og håper å kunne delta under NM i slutten av august, sier Marthe Mjøen Berg.

23-åringen fra Ulsteinvik hadde sitt foreløpige høydepunkt i karrieren under NM på Jessheim i 2014. Da løp Marthe meget bra og kapret en sterk sølvmedalje på 400 meter hekk på tida 60,66 sekunder. Det er fortsatt hennes «pers» på distansen.

2014: Tok overraskende NM-sølv på 400 meter hekk

Har god tid

Tirsdag løp Marthe 400 m hekk under et treningsstevne på Høddvoll. Da var forholdene vanskelige og klokka stoppet på 64,44.

– Under NM håper jeg å kunne være kun sekundet bak min personlige rekord, sier Mjøen Berg.

Hun gleder seg sjølsagt over klubbkollega Karsten Warholms fantastiske prestasjoner, på samme distanse. Han er en medaljekandidat under VM i London, i begynnelsen av august.

Grimstad også tilbake

I NM Renate Grimstad er også tilbake etter skade og stiller i lengde under NM. Foto: SOH

Renate Grimstad har i likhet med Mjøen Berg også vært ute i nærmere to sesonger. Et feste i hamstringen røk under innendørs-NM i 2016.

– Jeg må droppe å utsette meg for spesialøvelsen 100 meter hekk, trolig til neste år. Under årets NM skal jeg stille i lengde. Der er kvalifiseringsgrensen 535 cm, det bør gå greit. Kanskje stiller jeg også på 100 meter flatt, sier Renate Grimstad. Som tirsdag fylte 25 år.

Dimna ser ut til å få med ni utøvere i NM; Warholm, Grimstad, Mjøen Berg, Rise Kvalen, Alice Ulla Berg, Fride Møller Flatin, Ådne Andersen, Nicolas Masters og Toralv Opsal.