– Dette var veldig gøy, det kunne egentlig ikke bli bedre, sier Thea Helseth, overlykkelig etter å ha dominert under NM i roing på Årungen ved Oslo i helga.

Lørdag sikret seg hun seg to gullmedaljer, søndag fulgte hun opp med to nye medaljer av edleste valør. Samt at hun fikk ei sølvmedalje.

– Hvilke av gullmedaljene gledet deg mest?

I dobbeltfireren satt Eli Dimmen som også tok to NM-gull i to av de tre lagbåtene som AaRK vant.

21-åringen Thea Helseth måtte gjennom hele ni løp for å sikre seg sine fem medaljer.

Historisk gull

Lørdag satt hun i firer uten styrmann, sammen med Rørvik, Eli Dimmen og Henriette Longva. Dette var en historisk gullmedalje.

Historisk Disse fire sikret Aalesunds Roklubs første NM-gull i firer uten styrmann for damer. Fra venstre: Henriette Longva, Eli Dimmen, Thea Helseth og Jenny Marie Rørvik.

– Det var første gang i klubbens historie at vi tok et NM-gull i denne båttypen, sier sportssjef Kristian Skorgevik. Som synes det var kjempegøy at Thea og Jenny Marie sikret seg kongepokalen.

– Jeg vet ikke hvor mange kongepokaler som er tatt av våre roere i klubben, men Tale Fiskerstrand Gjørtz har i hvert fall to. Og så ble det tatt en på 1990-tallet i herreklassen, mener Kristian Skorgevik å huske.

Suveren Martin Helseth i aksjon lørdag da han tok et soleklart NM-gull i singelsculler og forsvarte dermed gullmedaljen fra 2016.

Han kunne også se at Martin Helseth forsvare NM-gullet fra i fjor da han lørdag var suveren i singelsculler for menn. Martin vant på tida 7.06,7 foran Ask Tjøm, Tønsberg på 7.14,2, mens Therese Johaugs kjæreste; Nils Jakob Hoff, Fana, tok bronsen på 7.20,4.

Til Italia

I dag drar Thea og Martin Helseth til Italia.

– Vi skal ligge to uker på treningsleir før vi drar til VM i Florida. Der skal jeg ro i dobbeltsculler sammen med Marianne Madsen. Vårt mål der er å komme på topp-11. Det er gunstig med tanke på OL-kvalifiseringa i 2019, foran OL året etter, skisserer Thea Helseth, NMs store triumfator.

Les fleire saker om lokal idrett på Nordvestlandet.