– Det handler enkelt og greit om at jeg har vært på fotballtreninger hver dag de siste 30 årene, og nå kan det være greit å gjøre noe annet, sier Austnes til Sunnmørsposten.

Sportssjef Bjørn Erik Melland synes det er synd at klubben mister Austnes.

– Hallgeir har gjort en fantastisk jobb. Han er dedikert, oppofrende, har gode verdier og må erstattes.

MANGE BALLER I LUFTA AaFKs sportssjef Bjørn Erik Melland har mange baller i lufta denne høsten. Nå må han også fylle to hull i AaFKs apparat i de yngre årsklasser.

Austnes har jobbet som trener og spillerutvikler med ansvar for spillere i alderen 13–16 år.

– Jeg har vært i klubben i fem år, og hatt en spennende jobb. Jeg har fått mulighet til å jobbe med mye nytt og spennende, som for eksempel den nasjonale serien for G14, G16 og bylagsmodellen, sier han.

Tilbake som lærer

Han skal jobbe i AaFK ut året, men etter det blir det jobbing for fullt ved Sula ungdomsskole.

– Dette er noe jeg bestemte meg for tidligere i år. Jeg føler meg litt mettet på fotballen slik det er nå, og så begynner jeg å komme opp i årene også, sier Austnes og legger til:

– Det er for all del mulig at jeg fortsetter innenfor fotballen på en eller annen måte, men i en mindre målestokk enn det har vært til nå.

Må finne to nye

Ettersom både Sørnes og Austnes gir seg, betyr det at Melland må på jakt etter to nye medarbeidere i utviklingsavdelingen. Der har man kommet lengst i jakten på en utviklingssjef.

– Når det gjelder jobben som utviklingssjef, så har vi kommet godt i gang med den prosessen og skal utlyse jobben, sier han.

Selv om klubben mister to i utviklingsavdelingen, så er ikke Austnes bekymret.

Bedre samarbeid

– Hva må til for at AaFK skal få fram flere sunnmøringer på A-laget?

– Nøkkelen er å utvikle et godt samarbeid med naboklubbene og hele Sunnmøre. Det å ha trenere som bidrar ut mot klubbene, ikke bare at spillerne er inne på stadion her. Jeg håper AaFK oppretter en stilling der en jobber tett ut mot breddeklubbene, som også kan hjelpe dem som trener barn i 6–12 årsalderen. Det vet jeg at klubben vurderer, sier Austnes, som også brenner sterkt for bylagskonseptet.