For tre år siden arrangerte AaFK, Sunnmørsposten og TV-aksjonen en kamp mellom førstnevnte og Folkets lag, som besto av spillere fra lokalfotballen på Sunnmøre. I neste måned gjenoppstår kampen der inntektene går til årets TV-aksjonen.

– Vi håper dette kommer til å skape mye engasjement ute i klubbene. Det gir grasrota en mulighet til å vise seg fram mot AaFK, sier Rollon-trener Alexander von Løwensprung.

Støtter UNICEF

Han skal være trener for Folkets lag sammen med Frode Fagermo, som trener Spjelkavik.

– Det er viktig å støtte et godt formål med en slik kamp. Jeg håper det blir en stor happening med mange på tribunene, sier Fagermo.

Inntektene fra kampen vil gå til TV-aksjonen, som i år støtter UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 22. oktober. Kampen mellom Folkets lag og AaFK skal spilles på Color Line Stadion tirsdag 10. oktober.

18 spillere i troppen

Folkets lag vil bestå av totalt 18 spillere. Ni av disse spillerne er det Folkets lags trenere og Sunnmørsposten som plukker ut. De ni resterende plassene blir avgjort gjennom ni dueller med to spillere i hver duell.

Tirsdag neste uke blir de ni første spillerne presentert i Sunnmørsposten, og dagen etter blir det klart hvilke 18 spillere som skal ut i ni dueller. Spillerne holder til i klubber fra 3. – til 5. divisjon på Sunnmøre.

– Det er såpass mange gode spillere vi kan velge mellom, at hvis vi presterer litt over evne og AaFK senker seg litt, så kan det bli en spennende kamp, sier Fagermo.

Fredriksen vurderer comeback

Sist Folkets lag spilte mot AaFK i 2014 endte det med seier 3–1 til AaFK.

– Jeg tror det kommer til å bli en artig kamp mot en motstander som helt sikkert er sultne på å ta oss, sier AaFK-trener Trond Fredriksen, som ikke avviser at det kan bli aktuelt med et innhopp selv i kampen.