– Det var et bra løp fra min side, bortsett fra et feil veivalg, knappe halvveis i løpet. Der Kyburz valgte å løpe rundt en stor rygg i terrenget, valgte jeg å løpe over. Der tapte jeg trolig halvannet minutt, avstanden fram til Kyburz i mål.

Verdenscupleder Kyburz hadde 50 poengs ledelse på Lundanes før fredagens langdistanse, en avstand han økte til 70 poeng. I dag løpes verdenscupfinalen der mellomdistansen står på programmet.

Kyburz må mislykkes

– Skal jeg vinne sammenlagt må nok Kyburz bryte eller havne utenfor topp-14 eller 15 og jeg må vinne løpet, sier Olav Lundanes.

Og har liten tro på at Kyrburz tabber seg ut når det hele skal avgjøres lørdag i hans hjemland.

– Hvordan var løypa på langdistansen?

– Vi starta på 1900 meter over havet og hadde totalt 800 meter stigning i løpet. Samt 11–1200 meter nedoverbakke. Det var ikke akkurat en løype som passet meg, men jeg er fornøyd med at formen fortsatt er god.

Lundanes best i VM

Det ble to nordmenn på seierspallen fredag siden Magne Dæhli ble nr. 3. Men han var over fire minutter bak vinner Kyburz, mens Lundanes altså var rundt halvannet minutt bak den sveitsiske vinneren.

Kyburz har også vunnet verdenscupen tidligere, men kan ikke vise til Lundanes sin fantastiske liste av triumfer i verdensmesterskap de siste årene.

29-åringen fra Eikenosen i Ålesund har sju VM-gull totalt, blant annet to fra årets VM i Estland.