Folkets lag

Stem fram din favoritt i åttende duell

Sjekk hvem som vant gårsdagens duell.
Lokal sport

Etter at trenerne og Sunnmørsposten har valgt ut 27 kandidater, blant dem ni som allerede er garantert en plass på laget,  er det nå opp til leserne å stemme fram sin favoritt som skal få møte Eliteserie-stjernene til AaFK i en veldedighetskamp til inntekt for TV-aksjonen 10. oktober.

Steven Fellows fra Emblem gikk seirende ut av den første duellen, mens Skarbøviks Joakim Bolsø vant den andre duellen i forrige uke. Den tredje duellen ble vunnet av Harøys Stian Harnes.

Bergøys Martin Røren vant den fjerde duellen, mens Langevågs Isak Dybvik Määtä gikk av med seieren i den femte. Lars Austnes fra Spjelkavik vant duell nummer seks, men på grunn av et brudd i ankelen måtte han trekke seg. Det betyr at Herds Øyind Hagen, som tapte duellen mot Austnes, går inn på Folkets lag.

Tirsdagens duell var mellom Spjelkaviks Roald Runde og Sondre Kjølsøy fra Skarbøvik, der sistnevnte stakk av med seieren.

I dag er det klart for den åttende duellen mellom Patrik Hjelmseth fra Herd og Emblems Sondre Hamnøy

Avstemningen varer til klokka 23.59 i kveld. Det er kun mulig å stemme en gang per duell.

Stem på din favoritt i feltet til høyre for artikkelen

Patrik Hjelmseth (20) har spilt i Herd 2010-sesongen, og har bare hatt opphold i Kristiansund BK etter det. Viktig høyrekant for Herd med stor hurtighet og presis fot.

Sondre Hamnøy (18) Sondre Hamnøy kom tilbake til moderklubben Emblem etter at han var i AaFK på aldersbestemt nivå fra 2014 til og med 2016-sesongen. Brukes stort sett som kantspiller eller sentralt på midtbanen.

 

DETTE ER FOLKETS LAG HITTIL:

NAVN: Sondre Kjøløy
ALDER: 24
POSISJON: Kantspiller.
KLUBB: Skarbøvik

* Sondre Kjølsøy har spilt for Skarbøvik de seks siste sesongene. Han er kjent for å inneha en enorm hurtighet som svært få klarer å matche på dette nivået. Kjølsøy er toppscorer i 4. divisjon med 17 mål..

NAVN: Øyvind Hagen
ALDER: 24
POSISJON: Venstrekant/venstreback
KLUBB: Herd

* Øyvind Hagen startet forrige sesong i Bergsøy, men gikk til Brattvåg halvvegs. Spilte der til han i sommer gikk videre til Herd. Har spilt fast der.

NAVN: Isak Dybvik Määtä
ALDER: 16
POSISJON: Sentral midtbane
KLUBB: Langevåg

* Isak Dybvik Määtä blir sett på som et stort talent på Sunnmøre. I høst har unggutten spilt seg til en fast plass på Langevågs lag i 4. divisjon. Tre mål på seks kamper er det blitt hittil.

NAVN: Martin Røren
ALDER: 20
POSISJON: Kantspiller
KLUBB: Bergsøy

*Martin Røren er en viktig offensiv brikke på et Bergsøy-lag som ligger på andreplass på tabellen i 4. divisjon.

NAVN: Stian Harnes
ALDER: 30
POSISJON: Spiss
KLUBB: Harøy

* Stian Harnes har bøttet inn mål for Harøy i mange sesonger, men han har aldri spilt høyere enn i 5. divisjon. Ifølge egne tall har 30-åringen scoret rundt 330 mål på A-lagsnivå. Rekorden er på 40 mål i løpet av én sesong.

NAVN: Joakim Bolsø
ALDER: 21
POSISJON: Sentral midtbane/kant
KLUBB: Skarbøvik

* Joakim Bolsø har kun spilt for SIF. Han kan bekle både en offensiv midtbaneposisjon og spille ute på kanten på et ungt SIF-lag. Klubber i 3. divisjon har tidligere vært ute etter han, men Bolsø valgte å bli værende i SIF denne sesongen også.

NAVN: Steven Fellows
ALDER: 25
POSISJON: Midtstopper
KLUBB: Emblem

* Steven Fellows startet i Emblem IL, men har også spilt for AaFK på aldersbestemt nivå. Er en solid midtstopper for Emblem, der han har vært en viktig grunn til at de har hatt en god høstsesong i 4. divisjon.

NAVN: Ingolfur Kristjansson
ALDER: 27
POSISJON: Spiss
Klubb: Herd

* Ingolfur Kristjansson kom fra Island til Volda i 2015, så gikk vegen videre til Herd i 2016. Han har scoret 47 mål på 52 kamper for 3. divisjonsklubben.

NAVN: Trond Håkon Edøy
ALDER: 22
POSISJON: Midtstopper
KLUBB: Spjelkavik

* Trond Håkon Edøy er en midtstopper med fysikken i orden. Var opprinnelig spiss, men ble omskolert til midtstopper av Frode Fagermo. I fjor spilte han så godt at AaFK inviterte han på prøvespill etter sesongen. Det ble ikke kontrakt da, men nå får Edøy en ny sjanse til å vise seg fram.

NAVN: Jonas Mathiesen
ALDER: 23
POSISJON: Keeper
KLUBB: Rollon

* Jonas Mathiesen er sønn av AaFKs keepertrener Frank. Det er med andre ord lett å skjønne hvor han har kvalitetene fra. Jonas ble tidlig en del av AaFK-systemet, men har de siste årene stått for Rollon i 4. divisjon. Der har han over flere år vist seg som en av divisjonens beste keepere.

NAVN: Andreas Rekdal
ALDER: 28
POSISJON: Midtbanespiller
KLUBB: Herd

* Andreas Rekdal er troppens mest rutinerte hittil. Er opprinnelig fra Gursken, men gikk tidlig til Hødd der hans soleklare karrierehøydepunkt var å sette den avgjørende straffen i cupfinalen mot Tromsø. Rekdal endte etter hvert opp i Herd der han har vært en av klubbens mest solide spillere de siste årene. Er til vanlig Herds kaptein.

NAVN: Benjamin Sunde
ALDER: 19
POSISJON: Spiss
KLUBB: Spjelkavik

* Benjamin Sunde er en av Spjelkaviks viktigste spillere. Etter å ha spilt noen sesonger på alderbestemt nivå i AaFK, kom han tilbake til Spjelkavik igjen til 2016-sesongen. Spiller trolig på et høyere nivå neste sesong.

NAVN: Daniel Jøsok Kvalsvik
ALDER: 26
POSISJON: Midtbanespiller
KLUBB: Bergsøy

* Bergsøys midtbanemotor har virkelig slått gjennom i år. Med 13 mål på 14 kamper hittil har han vært en av 4. divisjons klart beste spillere hittil i år. 26-åringen har stort sett spilt for Bergsøy hele livet, men har vært innom både Hødd og Varegg. Sistnevnte da han studerte.

NAVN: Jonas Ingebrigtsen
ALDER: 25
POSISJON: Forsvarsspiller
KLUBB: Herd

* Jonas Ingebrigtsen er en ekte Herd-gutt. Han slo gjennom som høyreback i 2. divisjon for klubben og ble deretter hentet til Hødd der han fikk med seg en rekke kamper fra 2012-2015. Men Jonas ville hjem til Herd - og nå nærmer han seg sitt beste nivå igjen.

NAVN: Knut-Idar Dalhus
ALDER: 20
POSISJON: Midtbanespiller
Klubb: Spjelkavik

* Knut-Idar Dalhus har virkelig tatt steg hos Spjelkavik de siste årene. Han er opprinnelig Spjelkavik-spiller, men forsøkte lykken hos AaFK i aldersbestemte klasser. Nå er "Knuti" tilbake i Spjelkavik og en meget sentral brikke på midtbanen.

NAVN: Sondre Skulstad
ALDER: 27
POSISJON: Midtstopper
KLUBB: Spjelkavik

* Sondre Skulstad er en ekte Vika-gutt. Han har spilt for Spjelkavik hele livet og er lagets naturlige kaptein. Sondre er en kompromissløs midtstopper som går foran i krigen.