Folkets lag

Stem fram din favoritt i niende og siste duell

Sondre Hamnøy vant den åttende duellen.
Lokal sport

Etter at trenerne og Sunnmørsposten har valgt ut 27 kandidater, har det de siste ukene vært opp til leserne å stemme inn sine favoritter til en plass på Folkets lag som skal måle krefter mot AaFK i en veldedighetskamp til inntekt for TV-aksjonen 10. oktober.

Steven Fellows fra Emblem gikk seirende ut av den første duellen, mens Skarbøviks Joakim Bolsø vant den andre duellen i forrige uke. Den tredje duellen ble vunnet av Harøys Stian Harnes.

Bergøys Martin Røren vant den fjerde duellen, mens Langevågs Isak Dybvik Määtä gikk av med seieren i den femte. Lars Austnes fra Spjelkavik vant duell nummer seks, men på grunn av et brudd i ankelen måtte han trekke seg. Det betyr at Herds Øyind Hagen, som tapte duellen mot Austnes, går inn på Folkets lag.

Tirsdagens duell var mellom Spjelkaviks Roald Runde og Sondre Kjølsøy fra Skarbøvik, der sistnevnte stakk av med seieren.

Onsdag var det Herds Patrik Hjelmseth og Emblems Sondre Hamnøy som var i duell. Unggutten fra Emblem gikk til slutt seirende ut av den og kan se fram til et oppgjør mot AaFK.

Nå er det klart for Folkets lags aller siste duell. Den står mellom to keepere.

Avstemningen varer til klokka 23.59 i kveld. Det er kun mulig å stemme en gang per duell.

Stem på din favoritt i feltet til høyre for artikkelen

Sigve Overå Hide (18) har tatt store steg som keeper de siste årene. Med sine to meter på strømpelesten har han vært en viktig årsak til at Hareid har levert en høyst respektabel sesong i årets 4. divisjon. Sigve Overå Hide er en keeper for framtida.

Tor Erik Larsen Valderhaug (19) er også en keeper for framtida. Han har forsøkt seg i AaFK tidligere, men gikk tilbake til moderklubben Spjelkavik der han har vært en viktig bidragsyter som førstekeeeper for 3. divisjonslaget. "Torri" - som han kalles - trener dessuten fortsatt minst en gang i uka med AaFKs A-lag.

DETTE ER FOLKETS LAG HITTIL:

NAVN: Sondre Hamnøy
ALDER: 18
POSISJON: Sentral midtbane/kant
KLUBB: Emblem

* Sondre Hamnøy kom tilbake til moderklubben Emblem etter at han var i AaFK på aldersbestemt nivå fra 2014 til og med 2016-sesongen. Tross sin unge alder har han tatt store steg og vært en viktig spiller for Emblem i 4. divisjon i år.

NAVN: Sondre Kjølsøy
ALDER: 24
POSISJON: Kantspiller. 
KLUBB: Skarbøvik

* Sondre Kjølsøy har spilt for Skarbøvik de seks siste sesongene. Han er kjent for å inneha en enorm hurtighet som svært få klarer å matche på dette nivået. Kjølsøy er toppscorer i 4. divisjon med 17 mål..

NAVN: Øyvind Hagen
ALDER: 24
POSISJON: Venstrekant/venstreback
KLUBB: Herd

* Øyvind Hagen startet forrige sesong i Bergsøy, men gikk til Brattvåg halvvegs. Spilte der til han i sommer gikk videre til Herd. Har spilt fast der.

NAVN: Isak Dybvik Määtä
ALDER: 16
POSISJON: Sentral midtbane
KLUBB: Langevåg

* Isak Dybvik Määtä blir sett på som et stort talent på Sunnmøre. I høst har unggutten spilt seg til en fast plass på Langevågs lag i 4. divisjon. Tre mål på seks kamper er det blitt hittil.

NAVN: Martin Røren
ALDER: 20
POSISJON: Kantspiller
KLUBB: Bergsøy

*Martin Røren er en viktig offensiv brikke på et Bergsøy-lag som ligger på andreplass på tabellen i 4. divisjon.

NAVN: Stian Harnes
ALDER: 30
POSISJON: Spiss
KLUBB: Harøy

* Stian Harnes har bøttet inn mål for Harøy i mange sesonger, men han har aldri spilt høyere enn i 5. divisjon. Ifølge egne tall har 30-åringen scoret rundt 330 mål på A-lagsnivå. Rekorden er på 40 mål i løpet av én sesong.

NAVN: Joakim Bolsø
ALDER: 21
POSISJON: Sentral midtbane/kant
KLUBB: Skarbøvik

* Joakim Bolsø har kun spilt for SIF. Han kan bekle både en offensiv midtbaneposisjon og spille ute på kanten på et ungt SIF-lag. Klubber i 3. divisjon har tidligere vært ute etter han, men Bolsø valgte å bli værende i SIF denne sesongen også.

NAVN: Steven Fellows
ALDER: 25
POSISJON: Midtstopper
KLUBB: Emblem

* Steven Fellows startet i Emblem IL, men har også spilt for AaFK på aldersbestemt nivå. Er en solid midtstopper for Emblem, der han har vært en viktig grunn til at de har hatt en god høstsesong i 4. divisjon.

NAVN: Ingolfur Kristjansson
ALDER: 27
POSISJON: Spiss
Klubb: Herd

* Ingolfur Kristjansson kom fra Island til Volda i 2015, så gikk vegen videre til Herd i 2016. Han har scoret 47 mål på 52 kamper for 3. divisjonsklubben.

NAVN: Trond Håkon Edøy
ALDER: 22
POSISJON: Midtstopper
KLUBB: Spjelkavik

* Trond Håkon Edøy er en midtstopper med fysikken i orden. Var opprinnelig spiss, men ble omskolert til midtstopper av Frode Fagermo. I fjor spilte han så godt at AaFK inviterte han på prøvespill etter sesongen. Det ble ikke kontrakt da, men nå får Edøy en ny sjanse til å vise seg fram.

NAVN: Jonas Mathiesen
ALDER: 23
POSISJON: Keeper 
KLUBB: Rollon

* Jonas Mathiesen er sønn av AaFKs keepertrener Frank. Det er med andre ord lett å skjønne hvor han har kvalitetene fra. Jonas ble tidlig en del av AaFK-systemet, men har de siste årene stått for Rollon i 4. divisjon. Der har han over flere år vist seg som en av divisjonens beste keepere.

NAVN: Andreas Rekdal
ALDER: 28
POSISJON: Midtbanespiller
KLUBB: Herd

* Andreas Rekdal er troppens mest rutinerte hittil. Er opprinnelig fra Gursken, men gikk tidlig til Hødd der hans soleklare karrierehøydepunkt var å sette den avgjørende straffen i cupfinalen mot Tromsø. Rekdal endte etter hvert opp i Herd der han har vært en av klubbens mest solide spillere de siste årene. Er til vanlig Herds kaptein.

NAVN: Benjamin Sunde
ALDER: 19
POSISJON: Spiss
KLUBB: Spjelkavik

* Benjamin Sunde er en av Spjelkaviks viktigste spillere. Etter å ha spilt noen sesonger på alderbestemt nivå i AaFK, kom han tilbake til Spjelkavik igjen til 2016-sesongen. Spiller trolig på et høyere nivå neste sesong.

NAVN: Daniel Jøsok Kvalsvik
ALDER: 26
POSISJON: Midtbanespiller
KLUBB: Bergsøy

* Bergsøys midtbanemotor har virkelig slått gjennom i år. Med 13 mål på 14 kamper hittil har han vært en av 4. divisjons klart beste spillere hittil i år. 26-åringen har stort sett spilt for Bergsøy hele livet, men har vært innom både Hødd og Varegg. Sistnevnte da han studerte.

NAVN: Jonas Ingebrigtsen
ALDER: 25
POSISJON: Forsvarsspiller
KLUBB: Herd

* Jonas Ingebrigtsen er en ekte Herd-gutt. Han slo gjennom som høyreback i 2. divisjon for klubben og ble deretter hentet til Hødd der han fikk med seg en rekke kamper fra 2012-2015. Men Jonas ville hjem til Herd - og nå nærmer han seg sitt beste nivå igjen.

NAVN: Knut-Idar Dalhus
ALDER: 20
POSISJON: Midtbanespiller
Klubb: Spjelkavik

* Knut-Idar Dalhus har virkelig tatt steg hos Spjelkavik de siste årene. Han er opprinnelig Spjelkavik-spiller, men forsøkte lykken hos AaFK i aldersbestemte klasser. Nå er "Knuti" tilbake i Spjelkavik og en meget sentral brikke på midtbanen.

NAVN: Sondre Skulstad
ALDER: 27
POSISJON: Midtstopper
KLUBB: Spjelkavik

* Sondre Skulstad er en ekte Vika-gutt. Han har spilt for Spjelkavik hele livet og er lagets naturlige kaptein. Sondre er en kompromissløs midtstopper som går foran i krigen.