Motstander er Innstranden fra Bodø. Nanset fra Larvik er også med i denne trelags-kvalifiseringen, og Nanset møter Fortuna i Larvik neste helg dersom Fortuna tar poeng på hjemmebane i dag. Kun ett av de tre lagene rykker opp, så det er helt avgjørende for Fortuna å vinne søndagens hjemmekamp.

Nervøs åpning

Etter 15 minutter er stillingen 0-0 på Aksla stadion, mellom Fortuna og Innstranden. Ingen store målsjanser første kvarteret, spillet er preget av stor nervøsitet hos begge lag. Mye rot, lite konstruktivt spill.

25 minutter:

Fortsatt helt sjanseløst på Aksla stadion. Spillet ligner på en bordtenniskamp, ballen går fram og tilbake. Nærmest uten mål og mening. Vinden er også litt ødeleggende, det blåser fra alle kanter. Men publikum har tatt på seg stillongsen og har møtt opp i et antall av bortimot 200. Imponerende!

40 minutter:

Fortsatt målløst og helt jevnt mellom Fortuna og Innstranden. Vi har notert én sjanse til hvert av lagene. Må si at Fortuna har skuffet så langt, mot laget som var tippet som det svakeste av de tre i kvalifiseringen.

Pause

0-0 i Fortuna-Innstranden. Fortunas kaptein Mette Muri fikk gult kort rett før pause, og Malin Sunde skjøt over på frispark fra 18 meter i omgangens siste minutt. Tett og jevnt, og ikke spesielt jevnspilt. Fortuna må heve seg om det skal bli seier her, og Innstranden har en lynrask kantspiller som skaper trøbbel for hjemmelagets forsvar.

2. omgang

2. omgang er i gang.Vår reporter på stedet kommer tilbake med oppdateringer undervegs i kampen.

2-0!

Jubel etter 2-0 scoringen. Foto: Jostein Håland

2-0 Fortuna! Nå løsner det virkelig for Fortuna. Etter 1-0 har det vært envegskjøring, og en ny corner endte med at Cecilie Otterlei satte inn 2-0. Katarina Sunde hadde en kjempesjanse rett før til å score, men sjansen endte med corneren som altså Otterlei satte inn. Tid 60 minutter. Nå er det bare å kjøre på, for her kan målforskjellen bli avgjørende i kvalifiseringen.

3-0

Og der satt 3-0 for Fortuna. Denne gang var det klubbens landslagsspiller Malin Sunde som scoret. Dette går definitivt vegen for de blå.

4-0 Fortuna

Kaptein Mette Muri bredsider en keeperretur i åpent mål. Dette var litt av en ketchup-effekt. Først kom ingenting fra Fortuna, så kom alt! Spilt 75 minutter.

5-0!

Fortuna får straffespark, og Cecilie Otterlei går fram og setter sitt andre mål for dagen. Nå er det slik at vi synes synd på gjestene fra Nordland, de er knapt over midtstreken. Men for Fortuna har 2. omgang vært en enorm opptur!

Slutt 5-0

Rett før slutt reddet Fortuna-keeper Lisa Raknesglimrende, og hindret 1-5. Nå tar Fortuna med seg fem plussmål tilNanset og bortekamp der kommende helg. Klarer Fortuna minstuavgjort der, bør mye være gjort i kampen om opprykk. Fem plussmåli dag kan bli gull verdt. Og Nanset må ta den lange turen til Bodøom 14 dager, dersom de klarer poeng mot Fortuna. Hvis Fortunavinner mot Nanset, er opprykket klart for ålesundsjentene.

Enmerkelig kamp, der det skjedde null og niks før pause. Men ettidlig mål etter pause ga Fortuna et voldsomt energipåfyll, og devalset over Innstranden.