– Jeg fikk bare deltatt i to konkurranser i år; europacupen i Finland i juni samt norgesmesterskapet i august. Det skyldes at jeg hadde en hissig akillesskade som satte meg utenfor i fire måneder, før jeg fikk en hofteskade som sørget for tre måneder uten løping, forklarer Eikrem Engeset om hvorfor det ble med to konkurranser i 2017.

Nå håper hun å holde seg frisk i høst og vinter, slik at forberedelsene til 2018-sesongen kan bli langt bedre enn hva tilfelle var for ett år siden.

– Det har gått veldig bra i det siste og jeg er skadefri. Målet for neste år er å komme til EM i Berlin, men jeg vet det blir veldig tøft. Nivået er høyt internasjonalt og det må ekstremt mye til for å lykkes. Jeg har fortsatt en drøm i bakhodet om deltakelse i OL i 2020, sier 29-åringen som kommer fra Ørsta.

I hjembygda har hun ikke bodd på mange år. For Eikrem Engeset har oppholdt seg flere år i USA der hun studerte og trente. Før hun flytta til Oslo der hun nå må jobbe i 100 prosent stilling for å klare seg økonomisk.

Ikke optimalt

– Det er ikke optimalt å jobbe på heltid når du skal forsøke å trene for å oppnå resultater. Men jeg trives veldig godt som personlig trener der jeg får brukt min erfaring også som idrettsutøver, sier den sympatiske og blide mellomdistanseløperen.

Bislett games Kristine Eikrem Engeset foreviget under Bislett Games i 2016 der hun løp 1500 meter. 29-åringen håper å løpe der også i 2018.

Eikrem Engeset kapret sølv og bronse under NM, tross i svært lite konkurransetrening. Og hun fikk ei overraskende god tid på 3000 meter da hun løp for Norge under europacupen i Finland.

– Hvilke distanser satser du primært på til neste år?

– 1500 meter blir hovedøvelsen, men jeg vil trolig også løpe 5000 meter. Før satset jeg også på 3000 meter hinder, men det er lettere å få skader på denne øvelsen, sier Eikrem Engeset.

Hun har en «pers» på 4.09 på 1500 meter. Og mener at med optimale forberedelser og ingen helsemessige nedturer igjen, kan den tida være innen rekkevidde i 2018.

– Jeg elsker å løpe og vil alltid holde på med det. Nå er det mindre mengde enn før, men jeg ønsker uansett å pushe mitt potensial, sier Kristine Eikrem Engset.

Hun har fått velkjente Knut Kvalheim som trener etter at hun meldte overgang fra Sportsklubben Vidar til en annen osloklubb, nemlig IK Tjalve.