Imponerer håndball-Norge:

Sjekk Spjelkavik-spillerens elleville straffekast

Andreas Ottosens straffekast for Spjelkavik imponerer håndball-Norge.

UTROLIG: Andreas Ottosens lurer keeperen trill rundt når han setter dette straffekastet i mål.

KOKK: Andreas Ottosen driver restauranten Zuuma. Nå har han vist at han kan mer enn å lage sushi. 

Lokal sport

Det var i helgens kamp mot Vikhammer 2 i 3. divisjon at Ottosen fikk sjansen fra straffemerket.

Først dro han en skuddfinte på motstanderens keeper. Deretter kastet han ballen på spektakulært vis bak ryggen og i mål bak en forfjamset Vikhammer-keeper (se video i vinduet over).

- Det er nok et gammelt triks fra da jeg var ung som har dukket opp igjen. På et veldig ungt Spjelkavik-lag må en gamling som meg trekke inn noen slike triks for å få respekt fra de yngre, sier 33 år gamle Andreas Ottosen.

Tidligere landslagsspiller Håvard Tvedten, nå ekspert i NRK, var kjent som en håndball-spiller som vartet opp med utrolige triksskudd. Han lar seg imponere av Ottosen.

- Det å få til et skudd på den måten viser kreativitet og klasse. Han bør da patent på den der og få sitt eget navn på det skuddet, melder Tvedten.

Han har sansen for at håndballspillere tør å teste ut nye triks i kamp.

- Jeg har alltid vært en pågangsmann for å prøve på slike kreative og spektakulære ting. Det er viktig å begeistre publikum, sier Tvedten.

- Hadde du hatt sjans på trikset til Ottosen?

- Ikke nå, i alle fall. Nå er skuldra mi ferdig arbeid. Men tidligere har jeg prøvd det samme skuddet, men da mer i en slags lobbform. Han her fikk jo skikkelig fart på skuddet. Det hadde ikke jeg klart, sier Tvedten.

Fysikken gjør det mulig

Straffekastet til Ottosen ble filmet av hans tidligere lagkamerat Øystein Kalvø Stephansen.  Han skjønte at noe var i vente.

- Jeg har sett det skuddet der mange ganger før. Da jeg så at Spjelkavik fikk straffe, og at de ledet med mange mål, så visste jeg hva som kom. Da var det bare å løpe for å prøve å få det filmet, forklarer Kalvø Stephansen.

Både han og Andreas Ottosen mener det er fysikken til Ottosen som gjør det hele mulig.

- Det er nok på grunn av rekkevidden min at det er fysisk mulig å få det til. Flere lagkamerater har prøvd det på trening, men de klarer det rett og slett på grunn av at de ikke har slike "ape-armer" som meg, sier Ottosen.

Men selv om han har lange armer, er det ingen tvil om at det ligger rikelig med treningstimer bak det hele.

- Den er blitt skikkelig finpusset. Etter hver trening har vi for eksempel nestne alltid en straffekonk. Da må jeg prøve den der. Jeg har jobbet mye med å få den helt ned i hjørnet, sier Ottosen.

Spjelkavik vant til slutt oppgjør temot Vikhammer 2 med sifrene 30-20.