Det sier Ludvig Vartdal foran neste helgs stafettopplevelse som venter tre juniorer fra Emblem IL. Da stiller de trolig det yngste laget under ski-NMs stafett som skal avslutte mesterskapet på Gåsbu ved Hamar.

18-årige Vartdal skal gå andreetappen og er faktisk den eldste på laget. For startetappen i klassisk skal tilbakelegges av 17-åringen Åsmund Ertresvåg Jakobsen, mens Håkon Bakke Kjerstad, som er 16 år, skal ut på ankeretappen.

De tre juniorene fra Emblem IL får trolig måle krefter med noen av verdens beste langrennsløpere, anført av den nye stjernen Johannes Høsflot Klæbo. Sistnevnte går for en av favorittene i stafetten; Byåsen IL.

– Det var guttene våre som sjøl tok initiativet til å delta under NM-stafetten. Vi får håpe de får en god opplevelse, sier Erling Vartdal. Han er leder av langrennsgruppen i Emblem IL og far til Ludvig som altså skal gå andre etappe.

Glad for regelendring

Under fjorårets NM på Hadeland ble noen av de dårligste lagene tatt ut av stafetten og dermed fikk ikke alle gå sine etapper. – Heldigvis har det blitt en regelendring på dette i år siden enkelte klubber klaget på regelen. Det er kjedelig å bli tatt igjen slik at løpere som skal gå sisteetappen ikke får deltatt, sier Erling Vartdal.

Det er fire år siden Emblem IL deltok sist i stafett-NM, da med Runar Korsnes, Bjørn Lundanes og Vegard Godø på laget i 2014.

– Har dere en målsetting for stafetten?

– Kanskje inn blant de 100 beste, men vi vet det kan bli tøft. For oss blir junior-NM senere i vinter enda viktigere, sier Ludvig Vartdal. Som i helga skal gå norgescup for juniorer på Beitostølen sammen med rundt 20 andre fra Møre og Romsdal Skikrets. Ludvig føler seg godt forberedt.

– Vi har hatt kjempeforhold på Strandafjellet, sier 18-åringen som sammen med Bakke Kjerstad og Ertresvåg Jakobsen er elever ved Stranda skigymnas.

I fjorårets stafett i ski-NM deltok Tomrefjord med et ungt mannskap. De hevdet seg godt og ble nr. 70 av de 148 som stilte til start. – Det var guttene fornøyd med, sier Eva Langstein i Tomrefjord IL.

Klubben stiller med det samme mannskapet neste søndag på Gåsbu skisenter; Alexander Løvik Nyheim, Ole-Martin Lid og Bjørn Erik Langstein. Hvordan de fordeler etappene mellom seg blir bestemt på mandag.