– Jeg havnet nok så vidt utenfor dette laget, men jeg er ikke bitter eller sur av den grunn. Det er rettferdig at de seks som er tatt ut får dra til VM, sier Martine fra Stordal IL.

Hun gikk to distanser under ski-NM på Gåsbu ved Hamar fredag og lørdag. Først ble det 15. plass på 10 km fristil fredag før hun plasserte seg som nr. 13 på lørdagens skiathlon med skibytte.

De to NM-øvelsene var siste uttaksrenn foran U23-VM som går i sveitsiske Goms fra 29. januar til 2. februar.

De seks jentene Norge vil stille med blir: Lotta og Tirill Udnæs Weng, Marthe Mæhlum Johansen, Amalie Håkonsen Ous, Lovise Heimdal og Julie Myhre.

Sistnevnte er lagvenninne med Lorgen Øvrebust hos Team Veidekke Midt-Norge og ble nr. 11 under lørdagens NM-løp over 15 km.

Lorgen Øvrebust begynte sesong prima og var helt oppe på 10. plass på Beitostølen i november. Godt gikk hun også under norgescupen på Gålå og var trygt inne i VM-troppen. Men så ble hun sjuk, og måtte stå over skandinavisk cup i Finland før hun debuterte i denne cupen i svenske Piteå med to 23.-plasser.

To år igjen i U23-klassen

– Hvordan oppsummerer du din innsats under NM?

– Det ble vel et NM «midt på treet» for min del, sier en ærlig, men kravstor Martine Lorgen Øvrebust.

Hun er tross alt førsteårssenior, og har fortsatt igjen to år igjen i U23-klassen. Et klart siktemål for neste sesong blir å kapre en plass da i den norske troppen.

– Jeg føler at det går rette vegen for min del og det er positivt. Jeg fryktet faktisk at det skulle gå tyngre lørdag, sier 20-åringen fra Stordal IL.

Hun åpnet respektløst på den klassiske delen og var bare åtte sekunder bak Marit Bjørgen og verdenstoppene etter første runde.

– Jeg skulle vært mer offensiv da ei gruppe gikk av gårde under fristilsdelen. Jeg var litt uoppmerksom da, innrømmer Martine.

Som avsluttet godt den siste kilometeren og ble nest best i spurten av sju løpere som kom samla inn på oppløpet. Martine slo treningskollega Marthe Mæhlum Johansen i spurten. – Det var viktig, sier Martine med et smil.

Les fleire saker om lokal idrett på Nordvestlandet.