I helgas Trøndersvøm i Trondheim dominerte Sara seniorklassen i de øvelser hun deltok i. Og prikken over i-en var 100 m medley, der hun klarte å slette kretsrekorden til Veronica Bjørlykke. Den nye rekorden er nå på 1.05,88.

– Deilig å ta rekorden, jeg satte «pers» med rundt sekundet. Egentlig er jeg midt inne i et hardkjør på trening, så det var ikke i mine tanker å sette kretsrekord, akkurat, smiler hun.

Best i rygg

– Jeg har vært veldig plaget av skader og ikke minst sjukdom i min karriere, så det hadde vært fint å kunne holde seg frisk og rask framover nå. Jeg har vært plaget mye med luftvegene, og jeg har også hatt TWAR-viruset, som satte meg utenfor en lang periode. Men nå ser det bra ut, og jeg må si jeg stortrives under vår nye trener Rui Magalhaes, forteller hun.

– Han er en fantastisk trener, proff i alt han gjør. Han tilrettelegger treningsopplegget individuelt for oss, og følger opp alle de aktive på en helt annen måte enn jeg er vant til fra tidligere, mener Sara.

Mange imponerte

Og det var ikke bare Sara som imponerte i bassenget. Utøverne fra AaSLK starta i 147 øvelser totalt, og det resulterte i hele 98 personlige rekorder!

Eirik Norvoll Pedersen og Emilie Bonesmo satte hele ni personlige rekorder, og ble kun overgått av Ingeborg M. Kaldhussæters ti «perser» og Odin Michelsen med 11!

Andre som bør nevnes etter helgens Trøndersvøm er Storm Strømshold Pedersen, Magnus Bruvoll (begge klar for LÅMØ i februar), Linn Kristin Aakernes, Løve S. Pedersen, Kristine og Ingvild Godager, Olve Forås, Sondre Pettersen, June Nerland, Julie Brunstad og Aksle Michelsen. For ikke å snakke om kometen Vetle Løseth, som vant hele fire øvelser.

Joda, det gror bak veteranen Sara Strømsholm Pedersen.

– Jeg er jo som ei tante eller mor i gjengen, men det trives jeg med, ler Sara.