16-åringen fra Volda kunne juble over to gullmedaljer under norgesmesterskapet i bordtennis for klasse eldre junior. Det ble arrangert i Bergen lørdag og søndag.

Først ble det gull i lagkonkurransen for hennes nye klubb; B-72 fra Lørenskog. Før Sunniva Sjøholt gikk til topps i double sammen med klubbvenninne Rikke Skåttet.

– Rikke spiller defensivt, mens jeg er en offensiv spiller. Det er første gang vi spiller sammen i en konkurranse. Vi hadde trent sammen på forhånd, men det var veldig overraskende at vi vant, sier norgesmesteren Sunniva Sjøholt. I likhet med Skåttet går Sjøholt i 1. klasse på Norsk Toppidrettsgymas i Bærum.

Ungjenta har nå fire NM-gull på sin CV. Som 15-åring vant hun også single i J15-klassen i 2016, samt i mixed double. Lørdag doblet Sunniva altså gullfangsten under norgesmesterskapet som Laksevåg BTK arrangerte.

Les den dramatiske historia: Kampen Sunniva (15) kjempa mot sjukdom var ho nær ved å tape

11–9 i avgjørende sett

I doublefinalen lå Sjøholt og Skåttet under 0–2 i sett mot favorittene Anna Grutle Aasebø og Kristin Eng fra osloklubben Fokus. Men B-72-duoen snudde kampen og vant den meget spennende finalen 3–2 etter 11–9 i femte og avgjørende sett.

I lagkonkurransen vant Sjøholt og Skåttet sammen med Maja Gjelle for B-72.

Bronsemedalje i mixed double fikk også Sunniva Sjøholt med seg fra NM. Det kapret hun sammen med unge Fredrik B. Langen fra B-72.

En annen volding; Sigurd Tjalveson Sørheim fikk med seg en bronsemedalje fra NM for sin nye klubb Fornebu BTK i lagkonkurransen.

I single røk Tjalveson Sørheim ut i 8-delsfinalen, mens Sunniva Sjøholt tapte i kvartfinalen for Grutle Aasebø søndag. Da var det tomt for krefter hos 16-åringen som gikk glipp av norgescupfinalen for tre uker siden grunnet sjukdom.

Les også: Frå sjukehuset til toppklubb

Kontrakt med svensk klubb

Før helga skrev Sunniva Sjøholt under en kontrakt ut sesongen for den svenske eliteserieklubben Vaxtorp ved Halmstad.

Der skal hun blant annet spille på samme lag som Nora Bagner Nilsen, som også er klubbvenninne i B-72. Det blir spennende og utviklende for Sunniva å teste seg mot svenske toppspillere.

Første seriekamp for Sjøholt i Sverige blir 24. mars.

Les også: Slik er hverdagen for unge idrettstalenter fra Nordvestlandet