Trener Hallgeir Buset var lettere rørt etter kampslutt lørdag. Elevene hans hadde akkurat tapt 1-3 for et godt Askim-lag.

De hvite og sorte falt med æra i behold, der Blindheim var tidvis like gode som tabellederen.

Det var også klubbkjempen Alexander Hellton Hovlids avskjedskamp.

Betydninga 32-åringen har hatt for Blindheim, får fram noen små brister i stemmen til Buset.

– Han er en ekte klubbspiller, som har lagt hele idrettskarrieren sin i Blindheim. Han har ofra fritid, penger, venner, fester og alt for klubben. Han er «hel ved» som spiller og menneske, sier trener Buset.

Buset beskriver sin veteran og klubbkjempe som kanskje ikke den beste spilleren - men den viktigste av dem alle.

Snudde kampen

Et eksempel på skildringa kom mot slutten av 3. sett. Alexander Hellton Hovlid satt store deler av de to første setta på benken. Askim var noen små poeng unna kampseier, men i stedet dundret Hellton Hovlid ballen knallhardt i golvet til settseier 25-23 for Blindheim.

– Han kommer inn her og nesten snur kampen på egenhånd. Jeg håper jeg klarer å lure han med når vi starter opp et nytt ungt lag neste sesong, sier Hallgeir Buset.

Hovedpersonen selv var like rolig etter kampen, som da det sto på som verst ute på bana.

– Det å bli norgesmester, og ha spilt to år på juniorlandslaget, er veldig gode minner. Det største av alt har vært å være med å få klubbens juniorer opp og fram.

Han vil fortsatt være mentor for neste kull Blindheim-spillere de gangene han hiver seg med på trening. 32-åringen er inne på at det kanskje ikke var takk for alt. Mer takk for nå.

– Akkurat nå er ikke motivasjonen der for å starte helt på nytt med enda et nytt ungt lag. 21 år med rovdrift, der jeg stort sett har spilt alt, kjennes på kroppen. Nå vil jeg ha litt fri og bruke litt mer tid på meg selv, sier Alexander Hellton Hovlid.