I går ettermiddag hadde Ingrid sin siste av fire treningsøkter med den spanske Malaga, som befinner seg på nest øverste nivå i spansk damehåndball.

– Jeg må hjem og tenke på hva jeg skal velge. Akkurat nå vet jeg ikke hva det blir til, sier ungjenta etter oppholdet i Spania der pappa Dagfinn også var med.

Kontraktsforslag neste måned

– Vi får trolig et kontraktsforslag om en måneds tid, men klubben sa at de ville knytte til seg Ingrid. Jeg har ingen betenkeligheter på Ingrids vegne, det virker trygt der hun skal bo i et kollektiv, sier Dagfinn Rye på telefonen fra Sør-Europa.

– Jeg synes det gikk bra på treningene. Det er bedre nivå på spillerne her enn hva jeg er vant med hjemme. Og det går en del raskere rent tempomessig, sier Ingrid sjøl. Hun er en fysisk sterk spiller som er tenkt en rolle som venstreback i Malaga.

Den spanske 2. divisjonsklubben har en rekke utlendinger i troppen, blant annet en landslagsspiller fra Argentina som spilte under VM før jul. Klubben har ambisjoner på sikt om å spille seg opp på øverste nivå i eliteserien.

Ingrid Rye har også vist seg fram for norske toppklubber, blant annet i bergensklubben Tertnes og ikke minst i Molde HK som også spiller i eliteserien.

Positivt inntrykk av Molde HK

– Ingrid var to turer til Molde og ble meget godt mottatt der. Hun fikk et veldig positivt inntrykk av den klubben, påpeker pappa Dagfinn Rye.

Men hvem som blir 18-åringens nye klubb fra høsten av er usikkert. Først skal den lovende håndballjenta fullføre sine tre år på Latinskolen der hun er russ til våren.

Ingrid Rye er oppflasket i Blindheim IL før hun gikk til Spjelkavik IL. Hun spilte også for overbyggingsklubben Ålesund HK før den ble nedlagt. Nå er hun tilbake i Vika som spiller i 3. divisjon.

– Du har ikke hørt noe fra ambisjonsrike Volda som kjemper om opprykk til 1. divisjon?

– Ikke denne sesongen, men fikk en forespørsel fra Volda i fjor. Da takket jeg nei grunnet skolegang, sier Ingrid Rye.

Om hun skulle takke ja til et tilbud i Spania blir hun håndballspiller på heltid.