Sier Tormod Roth med overbevisning i stemmen. Han er arrangementsansvarlig for et norgesmesterskap av store dimensjoner til helga.

For i morgen braker det løs med innendørs-NM i bueskyting i Vigrahallen. Der hele 384 deltakere er påmeldt.

– Dette er det tredje største norgesmesterskapet i historien, sier Roth på vegne av en ung klubb som i løpet av tre-fire år har blitt markant innen Norges Bueskytterforbund.

– Har dere utøvere som kan kjempe om medaljene, Roth?

Et klart gullkort

NM-sjefens egen sønn Sander er helt klart et gullkort. Han har allerede vært utenfor Norges grenser og konkurrert med sterke resultater og kan bli norsk mester i klasse junior elite.

Under et stevne i Sandefjord sist helg ble det 3. plass til Sander, bak Paul Arne Hagen, Sandefjord, og Katrine Hillestad, Stavanger. Denne trioen er også medaljefavorittene under NM i Vigrahallen.

Av andre sterke lokale deltakere kan nevnes Lydia Kouzguinova i klassen for langbue, som er enkle buer uten siktemiddel. Unge Margareth Synes Vågsholm i klassen for barebow rekrutt jenter er også helt i landstoppen.

Les fleire saker om lokal idrett på Nordvestlandet.

Fire regionsmestere

Under regionsmesterskapet på Røros sist helg vant Synes Vågsholm sin klasse. Det gjorde også Isak Husevåg Synnes i recurve kadett gutter, Maxim Makassiouk i recurve rekrutt gutter og Inge Fagerheim i langbue senior herrer.

Nå venter altså norgesmesterskapet på hjemmebane for Vigra-skytterne. Mesterskapet innledes fredag formiddag.

Det blir aktivitet helt til klokka 20.00 fredag med kvalifikasjonsrunder. Lørdag er det start allerede i 08-tida, men den offisielle åpningsseremonien er lagt til klokka 16.15 denne dagen. Før det rundes av med finaler fra 08.30 søndag til premieutdeling som avslutter NM i 16-tida.

Lydia Kouzguinova skyter på hjemmebane under NM i helga. Foto: Jarle Mordal