Ellingsøy har byens beste fotballag

I år som i fjor – Ellingsøy IL har det beste G14-laget i fotball i Ålesund.

Vinnerlaget: Ellingsøys G14-lag sammen med sine trenere kunne juble etter å ha vunnet Bykampen for sin årsklasse i år. De slo Herd 1–0 i finalen.   Foto: Privat

Lokal sport

Sist helg avviklet Spjelkavik IL By-mesterskapet i fotball for G14 på Spjelkavik stadion, og gultrøyene fra Ellingsøy lot seg ikke stoppe. De slo Herd 1–0 i finalen, etter straffemål av Magnus Kolvik.

Rollon slo Emblem 2–1 i bronsefinalen, mens Giske vant 7-er-finalen 6–2 mot Herd.

Trenere for EIL G14 i år er Kåre M. Kolvik og John Arne Storøy, mens det i fjor var Frode Myklebusts gutter som vant Bymesterskapet. Det dukker stadig opp talenter på øya, tydeligvis.

Tor Erik Andersen er leder for EILs fotballavdeling, med mest fokus på sport. Og han er med rette stolt av talentblomstringen.

– Vi må gjøre en del bra på treningsfeltet, tydeligvis. Frode Myklebust har innført en treningsmodell som vi prøver å leve etter, med visse modifikasjoner. Og det er mye trening som ligger «i bånn». Dette er gutter som trener fire-fem ganger i uka selv om de er svært unge, og det har i hvert fall gitt oss gode resultater, forteller han.

På bymester-laget hadde EIL med spillere født både i 2004, 2005 og 2006.