For Bergsøy skulle det går fra vondt til verre. Fem minutter før slutt ble gjestene fra Fosnavåg redusert til ti mann. Fredrik Muren pådro seg sitt andre gule kort og fikk marsjordre.

Bergsøy kom aldri tilbake og AaFK 2 jublet for sesongens første trepoenger.

Herjet i comeback

Det ble også spilt tre andre kamper i 4.divisjon fredag kveld.

For Ørsta var det all grunn til å smile etter serieåpningen. 4.divisjon-fotballen var tilbake på Ørsta Stadion etter ett år i 5.divisjon og  på motsatt banehalvdel sto Hareid.

Det begynte riktignok ikke like bra for hjemmelaget. Etter 39 minutt stanget Martinus Røyset Bakken Hareid i ledelsen. Det sto 0-1 til pause, men det skulle snu seg i 2.omgang.

Ved pause kom Knut Erik Myklebust inn for vertene, og det skulle vise seg å være en genistrek av trener Vegard Heltne. Myklebust herjet i andre omgangen. Først satte han inn 1-1 etter 49 minutter før han la på til 2-1 drøye fem minutter senere. Myklebust var ikke ferdig for kvelden og satte inn 3-1 etter 84 spilte minutter.

Storseier til Volda

Også i Volda ble det spilt 4. divisjon-fotball, der Sykkylven var på besøk. Det skulle bli en tøff start for den nye Sykkylven-treneren Helge Halvorsen. Det sto 1-0 til pause etter scoring av Stian Finnøy etter 38 minutter.

Sykkylven kom tilbake etter pause og utlignet ved Lars Kristian Hjelseth, ti minutter ut i andre omgang. Men så raknet det for gjestene. Tobias Evebø tok tilbake ledelse for Volda før Kenneth André Hole la på til 3-1.

Volda ga seg ikke før også Tanel Melts og Sturla Heggen hadde kommet på scoringsliste. Det endte til slutt 5-1.

Rollon-seier

Den siste kampen ble spilt på Gursken River Plate der Larsnes/Gursken tok imot Rollon. Etter det skuffende 1-4 tapet for Bergsøy i cupkvalifiseringen var det et revansjelystent Rollon som møtte Larsnes/Gursken i serieåpningen.

Kampens eneste mål kom etter drøye timen spilt, da midtstopper Anders Giske Hagen sendte gjestene opp i 0-1.

Lørdag avsluttes den første runden av 4.divisjon på Sunnmøre når SIF/Hessa får besøk av Godøy.