Cupgeneral Sven Giske måtte takke nei til lag som ønska å være med under turneringa i regi av det største idrettslaget mellom Bergen og Trondheim.

På 242 lag og over 2000 spillere var kapasiteten sprengt, og fotballgruppa i Blindheim IL rulla ut årets utgave av Tafjord Cup lørdag morgen.

Sent søndag ettermiddag var dugnaden forbi, og mange gode fotballopplevelser kjørt hjem i de 1000 sunnmørske hjem.

- Vi har deltakerrekord, og masse positive tilbakemel-dinger. Derfor skal vi være godt fornøyd med gjennomføringa, selv om vi hadde håpa på sol denne helga. Nå pleier det tradisjonelt sett å være variabelt vær under cupen vår, så dette var vi forbe-redt på, sier Sven Giske.

Rett på laget

Unge fotballspillere fra 6-12 år fikk regnvær som ramme lørdag, mens søndagen smilte sola innimellom sur vind og litt regn.

Det så ikke ut til å plage spillerne, for ute på bana var innsatsen solid. De minste spilte 3er-fotball på små baner, mens resten av laga møttes på 5er eller 7er-bane.

For noen var årets Tafjord cup debuten i kamp. 6-åringen Oda fikk alt på si første uke med fotball.

- Det var gøy å spille kamp, og fotballcup er kjekt. Jeg går på idrettsskolen ellers, og var på min første fotballtrening onsdag. Det var en fin pokal, smiler Oda, som var en del av Blindeims kombinerte jente og guttelag i 2012-klassen.

AaFK kasta glans

Tafjord Cup er en viktig inntektskilde for breddeklubben Blindheim.

Alle foresatte i fotballgruppa var engasjert gjennom hele helga på Blindheim.

- Vi er en fin gjeng som står på for å få denne turneringa til å gå rundt, og ikke minst jobber for at klubben skal klare å gjennomføre dette viktige løftet for klubben, sier cup-general Sven Giske.

Toppfotballen spilte også på lag med breddeklubben i år, der AaFK-spillerne Torbjørn Agdestein og Pape Habib Gueye kastet glans over Tafjord cup både lørdag og søndag.

Et populært innslag

- Det er kjekt å spille Tafjord cup, og moro å møte AaFK-spillerne her. De er flinke, sier MSIL-trioen Julie Kobbervik Frantsen, Madelen Veddegjerde og Ragnhild Lausund Urkedal.