Strålende vårvær ga den perfekte rammen for Tinestafetten for de fem skolene i Giske kommune. Der rundt 30 lag og 250 barneskole- og ungdomsskoleelever deltok med stor entusiasme, både på banen og fra tribuneplass.

Friidrettsbanen på Valdervoll passer perfekt til denne stafetten siden hver etappe er 200 meter. Det er nettopp lengden på en runde.

Åtte etapper ble tilbakelagt i hvert heat, og innsatsen var upåklagelig.

Mest gøy

– Det er mest gøy, men kjekt også om vi skulle vinne, sa Filip Sæther Bordon. Han var en rask ung herremann, som nylig ble fylkesmester i lengdesprang da skolecupen ble avviklet i Molde.

Filip går i 7. klasse og er med i friidrettsgruppa i Valder IL. Som var arrangør av gårsdagens stafett. 13-årige Filip måtte løpe to etapper for sitt lag siden de manglet en løper. Men det så ikke ut til å affisere løpstalentet fra Valderøya.

Ingen topping av lag

– Her der det viktigste at alle får delta, og vi topper ingen lag, sa avdelingsleder Øyvind Kringstad ved Valderøya ungdomsskole. Han stilte ikke uventet i svart treningsdress siden Kringstad er godt kjent fra fotballdommermiljøet. Valder IL har flere toppdommere.

Idrettskretsens leder Kåre Sæter var rutinert speaker på Valdervoll. I går ettermiddag dro han og flere andre Valder-medlemmer til Aksla stadion der de også bidro under Tinestafettens utgave for ålesundsskolene.

Vi traff en gjeng fra Godøy skule som var ivrige på etter å ha løpt sitt lag inn til 2. plass.

– Målet var å vinne, slik vi gjorde i fjor, sa jentene i 7. klasse.

Som likevel var blide etter målgang da Sunnmørsposten fikk tatt et lagbilde sammen med lærerne.

Alle deltakerne under Tinestafetten fikk tildelt en T-skjorte og på startnummeret kunne de få med seg en minne om at dette var 25-årsjubileet for massemønstringa.