Lørdag kveld spilles en episk Mesterligafinale, i hvert fall mener Liverpool-patriotene det. Da skal de røde fra Beatles-byen opp mot selveste Real Madrid, som nærmest har copyright på mesterliga-titlene. Men ikke i år?

På Sunnmøre er det utallige Liverpool-patrioter i by og bygd. En av dem er 48-årige Arild Rafshol fra Ørsta, som i motsetning til de fleste andre er mentalt klar for et finaletap.

Tror alltid på tap

- Jeg tror alltid at mine lag taper. Hver eneste kamp! Da blir på en måte et eventuelt nederlag litt enklere å bære. Jeg har lært meg gjennom mange år som Liverpool-supporter at gleden og fortvilelsen går hand i hand, sier Rafshol.

Liverpool-patriotene i Ørsta skal samles på Ivar Aasen-hotellet for å se kampen lørdag kveld. Men der blir ikke Arild.

- Kanskje jeg tar en tur, dersom vi leder 5-0 og det kun er ti minutter igjen. Da bør vi i hvert fall kunne klare uavgjort og ekstraomganger, ler han.

Kampen vil han se hjemme i fred og ro, Arild liker ikke for mye bråk rundt seg når han skal se på noe så viktig som klubben i hans hjerte spille en megaviktig kamp.

Har tre klubber

- Jeg har tre klubber, og det er Liverpool, Ørsta og Rosenborg. Og heier på dem alle tre. Men lørdag er det Liverpool som gjelder, kun Liverpool. Og hvis vi taper går det ut over humøret mitt i hele neste uke, og det merker også de jeg bor sammen med. Så det bør helst gå bra i finalen, da blir jeg veldig omgjengelig!, sier Ørstas kanskje ivrigste Liverpool-patriot. Med Kenny Dalglish som sin store favoritt.

– Og John Arne Riise må ikke glemmes. Han spilte fast i sju-åtte år på Liverpool og vant Mesterligaen med «oss», bare det er nok til å  kalle ham tidenes norske fotballspiller, fastslår Arild Rafshol.

(saka fortsetter under)

Liverbirds lader opp

Også Liverpools supporterklubb i Ålesund, Liverbirds Ålesund, ruster opp til lørdagskvelden.

- Vi har snakket om et folketog gjennom byen, og dersom det blir seier vil vi ganske sikkert toge gjennom sentrum sent lørdagskvelden, lover klubbens leder Bertil Holen.

Men selve kampen skal de se i sin egen «hule» i Borgundvegen, der Liverbirds har eget klubblokale og to storskjermer.

- Der har vi plass til 70-80 medlemmer, og der blir det fullt av rød ekspertise. I tillegg vil garantert mange supportere samle seg på byen puber, som sender kampen, opplyser Holen.

Flagget hele uka

Som i motsetning til Arild Rafshol har klokkertro på de at røde banker de hvite spanjolene lørdagskvelden.

- Sesongen har vært strålende, og vi har overrasket alle. Selv har jeg hatt Liverpool-flagget hengende i toppen av flaggstanga mi hele uka hjemme i Fagerlia,  og det har flere av naboene mine også gjort. Vi er sterke i troa, lover han.

Som utenom sitt kjære Liverpool, også heier på to andre klubber – i blåhvitt! At Bertil er Rollon-patriot er forståelig, siden han har spilt utallige kamper for gjengen fra Larsgården. Men at han også heier på Molde, er mer uforståelig for oss sunnmøringer. Men det gjør han! Noe han har gjort siden han var 11-12 år gammel.

Men nå er det kun Liverpool som teller. Og Bertil har kun tanke for én ting, og det er seier mot selveste Real Madrid. Noe annet er uaktuelt!