For et par uker siden var det Norgescup i jolleklassene i Ålesund, med over 150 seilere her. Og sist helg ble NM i klassen 2.4mR arrangert på Borgundfjorden, med bortimot perfekt vindforhold og ditto vær.

– Alle åtte seilasene ble avviklet etter planen på Borgundfjorden, med nordlig vind fra 3–5 sekundmeter, kunne en fornøyd regattasjef Marius Maaseide melde om.

Herje beste lokale

Men lokale seilere glimret med sitt fravær på pallen, også i helgens NM i 2.4mR. Som er en kjølbåt-klasse for kun én person, og en av få klasser der funksjonshemmede og funksjonsfriske kan delta på lik linje.

Og det ble NMs eneste funksjonshemmede, Bjørnar Erikstad fra Tønsberg Seilforening som vant NM. Erikstad er født uten armer, men har tilpasset båten slik at han kan bruke andre kroppsdeler, som munnen, til å styre seil og annet utstyr. Erikstad tok bronse i Paralympics i London i 2012, og er en glimrende seiler. Det viste han på Borgundfjorden også.

Totalt stilte 30 båter til start, derav et par svenske båter som seilte utenom NM.

Av lokale deltakere ble Ola Herje fra ÅSF den beste med en bra 7. plass. Han passerte Ove Rørvik fra samme klubb helt mot slutten, Rørvik ble nr. 9 totalt. Den utflyttede ålesunderen Trond Sverre Førde slo imidlertid begge disse, han endte på en 4. plass. Hårfint bak bronsen.

Les flere saker om lokal idrett på Nordvestlandet.

Nordenfjeldske neste år

Peter L. Larsen er sportslig leder i ÅSF, og er stolt og fornøyd over at klubben klarte å bringe de to storarrangementene trygt i havn.

– Det neste store for oss er Nordenfjeldske Seileruke i 2019, som vi skal arrangere. Og vi er allerede i gang med forberedelsene, sier han.

Helgens NM-deltakere kunne lørdagskvelden kose seg med NM-bankett på Seilerhytta i Langevågsholmene, og bacalaoen smakte visstnok utmerket. Selv for svensker og østlendinger.

Funksjonshemmede Bjørnar Erikstad, som er født uten armer, ble en suveren norgesmester i 2.4mR. Her sammen med toer Eilert Kampfjord (t.v.) og treer Harald Rolfsnes. Foto: Åles. Seilforening