Sist helg ble sandvolleyballturneringen Møre Tour Junior arrangert på Blindheim. Tidligere i år har KFUM Volda og Molde Volleyballklubb arrangert lignende turneringer for yngre, lokale sandvolleyballspillere. Og med sydenlignende forhold lå alt til rette for spennende kamper mellom de 17 påmeldte lagene i klassene U15 og U17.

Møre og Romsdal har ligget litt etter de beste sandvolleyballregionene i sør og øst tidligere, men de siste årene er det blitt jobbet mer organisert med å heve nivået blant unge spillere lokalt, og flere spillere har hevdet seg godt i bl.a. NM i sandvolleyball.Flere av spillerne som var med på Blindheim på søndag, skal delta i NM for juniorer senere i sommer, og dette var en gyllen mulighet til å få god kamptrening.

Moldegutter suverene

I GU17-klassen var Molde-guttene Jo Gladsøy Sunde og Håvard Sunde suverene, og slo Noah Kvalvik (BIL) og Håkon Spilling (Molde) i finalen. Disse to ungguttene har ambisjoner om å komme langt i sanden og har en aktiv volleyballsommer foran seg. De er tatt ut til juniorlandslaget i sandvolleyball, og skal sammen med to andre lag fra Norge spille i NEVZA-turnering i Sverige i sommer. Det var blindheimsguttene Eirik Buset og Sondre Mork som stakk av med tredjeplassen.

Blindheim best i jenteklassene

I JU17-klassen var det flest deltakende lag, og det ble jevnere kamp i toppen. Det tegnet til å bli en jevn finale hvor Anna Maria Aarseth (Volda) og Helene Løvoll (BIL) skulle møte ungjentene Emma Vegsund og Lisa Juliebø fra Blindheim. Da Lisa Fløystad Juliebø og Emma Vegsund ledet 9 - 3 i 1. sett måtte kampen avlyses pga. skade, og Juliebø og Vegsund vant da kampen.Disse jentene skal også delta i NM i sommer. Tredjeplassen i JU17 gikk til blindheimsjentene Synnøve Lager og Ida Nygård.

I klassen JU15 var det dominans både blant deltakere og vinnere fra arrangørklubben. Det ble trippelseier til Blindheim med 2004-jentene Malin Lyngstad/Johanne Maråk på topp, mens Eline Gundersen/Lea Gaustad og Nelly-Elise Cock-Olsen/Ane Gridseth tok henholdsvis 2. og 3. plass. Til tross for interne oppgjør var innsatsen på bana imponerende, og jentene har en voldsom spilleglede. Det spirer og gror godt i volleyballen på Blindheim nå, og hvis forholdene for strandvolleyball blir like gode som de har vært i år, kan det bli mye moro i sanden fremover.