Direktesendinger:

Se Brattvåg - Skeid fra kl 16.30

Se Hødd - Arendal fra kl 18

Mens Brattvåg har en forskrekkelig hjemmestatistikk så langt. Fire spilte kamper har gitt fire tap. Mens Brattvåg har kapret fin-fine sju poeng på sine fire borte.

– Vi har møtt veldig gode motstandere hjemme, i KFUM, Bryne, Hødd og Egersund. Og så har vi slitt med å få mål i våre gode perioder i disse kampene. Men vi har fortsatt troa i behold, og stemninga er god i stallen. Vi må imidlertid snarest begynne å vinne hjemme, det sier seg selv, sier trener Karl Oskar Fjørtoft.

Som har studert Skeid nøye.

– De spiller 4-3-3, og Nordlie prøver å få dem til å være svært aggressive i presset. Vi må prøve å angripe dem i bakrommet, samtidig som vi må unngå for mange brudd imot. For de satser veldig bevisst på kontringer, og der er de bra, sier Fjørtoft.

Grytten ute

Den farligste bakromsspilleren til Brattvåg ville normalt ha vært Torbjørn Grytten, men han er ute med leddbåndskade i kneet.

– Vi har de vi har, og jeg har stor tro på at de tilgjengelige spillerne våre kan stå opp mot Skeid og gjøre en veldig god kamp. Og klart vi går for seier, lover han.

(saka fortsetter under)

Hødd rett under toppen

Hødd møter Arendal, som slo nettopp Brattvåg 3-1 i Arendal sist. Arendal var tippet i toppen, og etter en elendig sesongstart har sørlendingene, med en haug med importspillere, begynt å røre på seg.

Men det har sannelig Hødd også, som nå altså er kun poenget bak lederlaget Skeid. Og på Høddvoll er det tre poeng som gjelder for de blå.

– Siden i august i fjor har vi kun tapt én av 21 obligatoriske kamper, det tyder på at vi er stabilt bra. Nå møter vi et Arendal-lag som kanskje har lagt mest ressurser av alle i potten for å klare å rykke opp, og de er på frammarsj. Men hjemme på Høddvoll er vi vonde å møte, mener trener Sindre Eid.

Tøff uke

Kommende uke er tøff for Hødd. Først Arendal søndag, så 4. rundekamp i Bodø onsdag og toppkamp mot Skeid i Oslo neste søndag.

– Vi må vurdere spillernes tilstand fra kamp til kamp, men det er ingen tvil om at serien er viktigst for oss. Og jeg håper selvsagt at Brattvåg slår Skeid i helga. Både for vår del, men også fordi Brattvåg sårt trenger poeng, sier Eid.