Det er årets store diskgolffest i Langevåg når 100 spillere fra 12 nasjoner skal spille om de gjeveste plassene under ett av sesongens fire europacupstevner.

– Det er den 12. utgaven av Sula Open vi har dette året. Jeg ble sjøl bitt av basillen allerede i 2006 da stevnet ble arrangert for første gang. Da hjelp jeg til å samle inn disker, sier Øyvind Jarnes, i 2006 var han 11 år.

Jarnes er nå Norges høyest rangerte spiller, sjøl om han er fisker av yrke og ikke får deltatt på alle stevner.

– Jeg har tatt meg litt ekstra fri i sommer for å spille og trene mest mulig, sier 22-åringen. Som er mannskap på Geir II fra Grytastranda. Båten driver mest linefiske i Barentshavet.

Kjempefordel

– Det er en kjempefordel for meg å kjenne banen, her trener jeg og har spilt mye. Men fordelen utlignes ved at jeg har mange oppgaver i form av å være banesjef. Og har mange gjøremål rent arrangørmessig i helga, kunne Jarnes fortelle Sunnmørspisten da vi var innom banen torsdag.

Knut Håland er den andre store hjemmefavoritten under Sula Open. 18-åringen har dominert så langt i årets norgescup med seier i Molde og i Bergen, samt andreplass da en norgescuperunde gikk i Sverige, av alle steder.

– Jeg er veldig fornøyd så langt og drømmen på sikt hadde jo vært å kunne spille som profesjonell. Men jeg vet ikke om det er realistisk, sier Knut Håland.

Les flere saker om lokal idrett på Nordvestlandet.

Han skal kommende skoleår satse tilnærmet som proff med trening opptil 25 timer i uka.

– Jeg skal gå på Rønningen Folkehøgskole i Oslo der jeg kan kombinere skole med trening også i skoletida, sier Håland. Han er sønn av Jostein som fortsatt er av landets beste spillere, sjøl om han i EM stiller i veteranklassen. Jostein er tidligere kongepokalvinner, en prestasjon som hans klubbkollegaer ofte blir minnet på. – Kommer jeg bak begge blad Håland under Sula Open får jeg høre det fram til neste år, sier Jarnes og ler.

PS! Favoritt til seieren er tyskeren Simon Lazette, tredjerangert i verden. Også to heltidsspiller fra USA vil kjempe om pallplassene. 90 herrer og 10 damer deltar i stevnet.

Øyvind Jarnes er topprangert i Norge. – Det er en fordel å spille på en bane jeg kjenner, men fordelen utlignes med mange oppgaver i arrangørstaben, sier Jarnes. Foto: Jarle Mordal