Thea Helseth var i stor tvil om hun skulle ro U23-VM i singlesculler eller senior-EM med dobbeltfireren.

I fjor ble Helseth nummer fem i U23-VM og i år er hennes siste mulighet til å ro dette mesterskapet. Samtidig er 22-åringen med i en dobbeltfirer som er en satsingsbåt og skal ro senior-EM og senere senior-VM. Ålesund-roeren kan ikke delta i både U23-VM og EM. Derfor måtte hun ta et vanskelig valg.

– Jeg endte opp med å la treneren velge for meg. Det var veldig vanskelig. Jeg har veldig lyst til å gjøre det bra i U23-VM og hadde ikke lyst til å angre på at jeg ikke deltok. Nå satser jeg mot pallen i VM, sier Helseth.

Dermed går hun glipp av et stort og tradisjonsrikt rostevne i Henley, i tillegg til EM.

– Disse stevnene kan jeg ro hvert år de neste årene heller, påpeker Helseth.

Vanskelig valg: Thea Helseth måtte velge mellom EM og U23-VM. Foto: Arkiv Jarle Mordal

Også senior-VM

Selv om Helseth går glipp av to konkurranser med den nykomponerte dobbeltfireren, får hun høyest trolig med seg senior-VM i september med båten.

– Jeg har fått beskjed om at jeg skal inn i båten igjen og er ganske sikker på at det skjer om det ikke skulle skje noe veldig, spesielt, sier Helseth.

For litt over en uke siden rodde Helseth for første gang i verdenscup med dobbeltfireren. Det ble en liten opptur.

– Vi rodde tre løp og var veldig fornøyd med det siste, B-finalen. Vi tok med oss noe fra de to andre løpene og i finalen klarte vi å følge planen vår. Da gikk det så bra som det kunne ha gjort, og vi overrasket oss selv og andre, sier Helseth.

A-finale

Også Jenny Marie Rørvik fra Aalesunds Roklubb er tatt ut til U23-VM i polske Poznan.

I likhet med Helseth er det siste året 22-åringen kan ro et U23-mesterskap. Rørvik deltar i dobbeltsculler sammen med Rebekka Wiberg-Bugge fra Moss.

– Vi har et mål om å nå A-finalen, det er noe vi har veldig lyst til. Vi har ikke våget og sette oss noe mål i en eventuell A-finale, alt der vil være en bonus, men vi vil jo selvfølgelig gjøre vårt beste der også, sier Rørvik.

Roeren fra Ålesund kjempet tidligere i sesongen om en plass i samme dobbeltfirer som Helseth. Rørvik er fornøyd med utbyttet av sesongen så langt.

– Det har overgått forventningene mine. Jeg var aktuell for dobbeltfireren, men det gikk akkurat ikke. Det er uansett et stort framskritt fra i fjor, sier Rørvik.