I helga konkurrerte de på to forskjellige arenaer, Olav i Ørnsjkøldsvik i Sverige mens Ingrid løp i Finland. Og vant gjorde de begge to.

I damestafetten la Ingrid og Ingeborg Eide grunnlaget for seieren med solide etapper, før ankerjenta Marie Olaussen løp ut i rygg på flere tøffe konkurrenter. Og Olaussen avgjorde mot slutten, og sikret laget gullet. Ingrids første seniortittel internasjonalt.

Emblems-jenta leverte solide konkurranser gjennom hele mesterskapet. Hun ble nr. 7 på mellomdistansen, nr. 9 på langdistanse og nr. 23 i sprint.

VM-oppkjøring

Olav Lundanes herjet i orienterings-EM tidligere i år. Nå lader han opp til VM. Og i den forbindelse deltar han akkurat nå i den svenske O-ringen i Ørnskjøldsvik, som et ledd i oppkjøringen til VM.

Hele den norske og svenske eliten deltar, og i åpningsløpet i langdistanse søndag var Olav fullstendig overlegen.

«Maskinen» Lundanes

Den anerkjente stadion-speakeren Per Forsberg ga seg ende over for Olav Lundanes sitt superløp:

– Utrolig imponerende løp av «maskinen» Lundanes, ropte speakeren. Dette er en ren oppvisning av ham, fulgte speaker Forsberg opp.

Mandag var det nytt langdistanseløp, og Lundanes var igjen totalt overlegen, over minuttet foran russeren Glebov. Men sammenlagt vinner han ikke O-ringen, for etter de to seirene kutter han ut O-ringen for i år.

For Olav er det VM i Latvia som teller, og han vil ikke brenne alt kruttet i de svenske skogene. Og dermed er det Magne Dæhli som er klar sammenlagtleder i O-ringen.