I fjor overrasket nemlig Trine mange ved å legge beslag på 6.-plassen blant hundrevis av skyttere som alle sikter inn mot det store målet som baneskytter: En plass på Kongelaget. Dit kommer de 15 beste etter at 25 skudd er avfyrt først.

– Jeg hadde skive 14 i fjor under Landsskytterstevnet i Førde. Da var jeg skikkelig i flytsonen og fikk fullt hus og 100 poeng i omgangen. Det endte med 6. plass. Det var kjempegøy!

Ro og konsentrasjon

Vi møtte Trine på hennes egen hjemmebane i Engesetdalen. Der hun har skutt tusenvis av skudd i en karriere som begynte før hun hadde et tosifret antall år på baken.

– Jeg føler at jeg alltid har vært på skytebanen. Søskenbarnet mitt, Fride Lise Fagervoll, var allerede aktiv da jeg starta, og siden har jeg vært med, sier den sympatiske og stødige ungjenta fra Skodje.

Og nettopp ro og konsentrasjon bør dyktige blinkjegere være i besittelse av.

Landsskytterstevnet på Stjørdal

Lærerstudenten er sammen med Ivar Fivelstad fra Sunnylven den som Sunnmør Skyttarsamlag må sette størst lit til når det smeller under det åtte dager lange Landsskytterstevnet som i år er lagt til Stjørdal i Trøndelag.

– Hva har du prestert tidligere denne sesongen?

– Jeg har skutt langt mindre enn enkelte konkurrenter på Østlandet. Der har de et langt tettere stevneprogram, men jeg er veldig fornøyd med resultatene mine i år. Nylig vant jeg 25-skuddene under et stevne på Skiptvet i Østfold med 248 poeng. Dessverre ble det bare 97 på omgangen, sier Trine Ramsvik Stette.

Fullt program under LS

Student: Trine Ramsvik Stette kombinerer lærerstudier med skyting.

– Du skyter ikke bare på bane under LS?

– Nei, da er det fullt program, sier 22-åringen og sikter til både bane-, felt-, felthurtig- og stangskyting. Ramsvik Stette har ingen ambisjoner i de to sistnevnte greinene, men både i feltløypa og på baneskytinga håper hun å markere seg.

Skyting er for øvrig en idrett hvor damene har like gode vilkår for å lykkes, og de aller beste har da også markert seg i konkurranse med gutta de siste åra.

Første dronning i 2006

Mette Finnestad fra Søgne sørget for et kvinnelig gjennombrudd som første totalvinner da hun ble skytterdronning i Målselv i 2006. Eilin Torp (Sartor) fulgte opp ved å vinne i 2015 på Lesja, mens Katrine Aanestad Lund fra Jondalen i Buskerud i fjor slo til med hele 349 poeng da hun ble dronning i Førde.

– For å komme på Kongelaget må det nok skytes 246 poeng hvis forholdene er gode. I fjor var det faktisk enkelte med 246 som ikke kom på Kongelaget, sier Trine Ramsvik Stette.

Hun trives veldig godt i skyttermiljøet og ser på det som en fordel at skyting er en livslang idrett.

Har mest tro på den yngre garde

Ramsvik Stette er mest optimistisk på vegne av rekrutt- og juniorskyttere fra eget samlag under Landsskytterstevnet neste uke.

Ny jubel? Lokale skyttertalent, fra venstre: Nora Sæterøy Høybakk, Andreas Oldeide og Martine Sve. Foto: Privat

– Sykkylven har gode skyttere i Bjørnar Rasmussen, Håvard Tynes, Robin Lade Lid og Andreas Oldeide, mens Langevåg har talent som Ola Johan Dybvik og Nora Høybakk. Så har vi tre blad Frøysadal fra Sunnylven og Martine Sve fra Stranda, nevner Ramsvik Stette.

Som sjøl anbefaler de yngre lokale talentene å satse på skyting og idrett ved videregående skoler som tilbyr denne kombinasjonen. Sjøl gikk Ramsvik Stette ett år i Meråker og to år ved NTG i Kongsvinger.