Andersen fra Dimna IL tok i fjor gull på 800 meter og bronse på 1500 meter under NM innendørs i Ulsteinhallen. Samt bronse på 1500 meter i årets innendørs-NM i Bærum. Det er seniormedaljene Ådne har så langt i sin friidrettskarriere.

Den første?

Under NM på Byrkjelo ser 24-åringen muligheten for å ta sin første medalje i et utendørs-NM sjøl om han innrømmer at det blir tøft.

– Jeg skal løpe 5000 meter fredag og 3000 meter hinder lørdag. Sjansene mine er nok best på hinderøvelsen, sier Ådne. Som er fra Hareid, men har representert Dimna IL de siste sesongene.

– Hvordan har 2018 artet seg?

– Det begynte lovende i vinter der jeg fikk sjansen til å løpe for Norge under nordisk. Jeg valgte å følge haren underveis på 1500 meter, men ble passert av Tom Erling Kårbø i spurten, sier Andersen.

Kollektiv

Dimna-løperen har en «pers» innendørs på 1500 meter på 3.48,28. Utendørs i år har han 3.48,73 fra et løp i Belgia.

– Men du dropper 1500 meter i NM?

– Ja, det blir altfor tøft med tre distanser i NM. 5000 meter fredag og hinderøvelsen lørdag er krevende nok i seg sjøl, sier Andersen.

Han bor fortsatt i kollektiv sammen med blant annet europa- og verdensmester Karsten Warholm og tidligere sprinter Henrik Overvåg. Nå har gutta nylig flytta inn i åttemillionersleiligheten som Warholm har kjøpt i Nydalen.

Ikke for fort

Ådne Andersen håper det ikke blir løpt for fort underveis på 5000 meter i morgen.

– Det er mange sterke løpere på distansen og bestemmer Henrik Ingebrigtsen seg for å sette fart sprenger han sjølsagt feltet. Jeg tror mine beste muligheter til en medalje kan ligge på hinderøvelsen, sjøl om det er min debut på denne distansen. Jeg har løpt 1500 og 2000 meter hinder tidligere og tror at teknikken med hinderpasseringene skal gå bra. Det er mest utfordrende på de siste rundene å passere vanngrava. Når du er sliten går det utover teknikken, sier Ådne.

Stor favoritt på hinder blir Tom Erling Kårbø fra Stord. Han løp finalen under EM i forrige uke og ble nr. 11 totalt i mål. Kårbø løp der på 8.42,91. Men under NM vil det trolig ikke gå fullt så raskt som under EM.

De to 18-åringene Andreas Vangsnes og Håkon Stavik fra Ålesund Friidrettsklubb løper også i Byrkjelo; Stavik på 5000 meter og Vangsnes på 1500 meter.