Brattvåg fikk et massivt press mot seg direkte i den viktige kampen mellom to lag rett over nedrykksstreken.

Etter 45 minutter var Brattvåg heldige som slapp i garderoben på 0-0.

Det er lov å se oppover tabellen. I stedet for over skuldra.

- Vi skal kose oss over fire strake seire, for det tror jeg ikke jeg har opplevd i min tid i klubben. Så skal vi samtidig ha bakkekontakt, for dette er en avdeling der det svinger fort, sier Emil Dahle.

Massivt press

Til alt hell makta Brattvåg å stå i mot, og fikk løfta laget høyere opp i banen.

Selv trengte BIL hele 38 minutter på å få sin første corner i kampen, og de første 45 minuttene var lite å melde hjem om for Brattvåg.

- Vi møter et spillende godt lag, og da gjelder det også å være smarte i å forsvare seg uten å storme fram med alt en har. Jeg syns vi er gode, og gjennomfører en sterk kamp. Vi slipper til lite mot et godt VIF2-mannskap, sier BIL-trener Karl Oskar Fjørtoft.

Perle og redning

De siste 45 startet med et brak. Lite så nytt ut, der gjestene var det førende laget fra start av.

Helt til Sondre Beite trykka til på volley fra 22 meter. VIF2-målvakt Klaesson fikk opp en arm, og burde ha klart å slå skuddet unna. I stedet ble det bare en halvgod treff for målvakta, som måtte se ballen dale ned i det lengste hjørnet til BIL-ledelse 1-0.

Skodje-gutten Beite scorer bare mål alle snakker om i etterkant.

- Et herlig treff, men jeg så målvakta var etter skuddet med armen. Jeg så ikke det var mål før ballen trilla inn i det tomme buret, sier en smilende Sondre Beite.

Bare få minutter senere fikk VIF2 straffespark etter hands, og toppscorer Sander Werni gjorde seg klar til å skyte. Straffesparket redda Neydson da Silva på strålende vis.

- Jeg var godt førberedt på hvor han pleide å legge straffene sine, men samtidig liker jeg mann mot mann- situasjoner. En herlig følelse å få slått ballen unna, sier BIL-målvakt Neydson da Silva, som også reddet et straffespark i cupen mot Herd tidligere i år.

Nå fulgte en god periode for Brattvåg, der både Daniel Stensøe og Jo Nymo Matland var nær å øke til 2-0. Matlands frispark var det skikkelig klem i, og ballen hadde retning mot vinkelen. Der var VIF-Claesson meget godt med på notene.

I stedet var det Emil Dahle som fikk æren av å sette inn 2-0 via en VIF2-fot. Det går langt mellom hver gang midtbane-eleganten får nettsus.

- Jeg tror det er tett på et år siden sist gang jeg scoret, men den går vel ikke inn uten hjelp fra den foten heller. Det har vært mye stang ut, så jeg fortjente den på et vis. Jeg bryr meg egentlig fint lite om hvem som scorer målene, så lenge vi vinner kampene, sier Emil Dahle.

Hektisk sluttspurt

VIF2 fikk til en sluttspurt, og åtte minutter før slutt kom reduseringa til 1-2 ved Ibrahim.

Nærmere kom heldigvis aldri gjestene.

Etter en situasjon i boksen, der VIF2 muligens ble snytt for straffespark, meldte Enar Jaager noen mindre velvalgte gloser til dommer Andre Arnholt. Kamplederen kvitterte med direkte rødt kort.