Med det ble han beste nordmann i finalefeltet på 44 utøvere, i mesterskapet som ble avviklet i Kroatia.

Og det som er enda mer imponerende er at Knut faktisk var yngstemann i seniorklassen, så her har Norge kanskje en kommende internasjonal mester.

– Knut var oppe på en 14.-15.-plass undervegs i mesterskapet, men en 20.-plass i dette selskapet er sterkt levert, sier pappa Jostein Håland.

Nr 6 blant veteranene

Jostein Håland leverte også varene i EM. Jostein stilte i veteranklassen, for utøvere over 40 år, og der tok han en imponerende 6.-plass totalt.

– Over 200 utøvere fra 27 nasjoner deltok i Kroatia, aldri har flere nasjoner vært representert. Og litt artig var det at vinneren i herreklassen ble tyske Simon Lizott. Som faktisk deltok i Sula Open i Langevåg i juni, og der nådde han ikke opp, smiler Jostein Håland.

Bak Lizott kom fem finske utøvere på rekke og rad, så Norge har en jobb å gjøre for å komme på nordisk toppnivå.

Veldig varmt

– Vi bodde luksuriøst, og selve arrangementet var helt topp. Men det var utrolig varmt der, vi slet med 35 plussgrader hele uka. Det verste var at vi ble veldig svette i hendene, noe som går ut over grepet på «tallerkenen» vi skal kaste, forteller Jostein.

Som har vært en pådriver for å få fram den aktive diskgolf-gruppa i Langevåg IL.

– Nå har vi fire-fem aktive som deltar veldig mye, og ytterligere 10-12 som deltar i enkeltstevner, forteller han.

Voldingen Andreas Kråkenes var også med, han endte dessverre utenfor de 44 beste som fikk delta på finaledagen. Også langevågeren Øyvind Jarnes, som er toppseedet i Norge, skulle ha deltatt. Men han er fisker, og måtte være på sjøen da EM ble avviklet.

Les flere saker om lokal idrett på Nordvestlandet.