– Dersom vi slår sammen sist helgs Knøttefestival, for de aller yngste spillerne, med de 149 lagene som kommer nå, så runder vi over 260 lag totalt. Og det må vi være fornøyd med. Vi hadde 111 lag med i Knøttefestivalen sist søndag, og det var en fordobling av antall lag der, bare fra i fjor, forteller daglig leder Line Trones Seter.

Kamper på fem anlegg

– Vi har jo to fine anlegg selv, på Hessa stadion og på SIF stadion. Men dette er ikke nok, vi har også leid Nørvebana, Rollon stadion i Larsgården og Valdervoll. I tillegg til at tilreisende lag skal innkvarteres på flere av byens skoler, forteller Trones Seter.

Og de skolene som blir benyttet til overnatting er Hessa skole, Skarbøvik ungdomsskole og Aspøyskolen. Der får også spillerne servert frokost og middag.

A-finaler på Hessa

Selve A-finalene spilles på Hessa stadion søndag, B-finalene går på flere av de andre arenaene. Siden klubbene SIF og Hessa IL har slått seg sammen til SIF/Hessa, hadde det kanskje vært fristende å kalle den tradisjonsrike cupen for SIF/Hessa-cup. Men navnet Hessa-cup er så innarbeidet gjennom mange år at den fortsetter under dette navnet også i år. Og kanskje senere også.

Christian Tolfsby er årets turneringsleder for Hessa-cup, og han kan berette om hele 68 tilreisende lag som alle skal ha overnatting.

Langvegsfra

– Det kommer lag fra Trøndelag, Sogn og Fjordane og Gudbrandsdalen, i tillegg til lag fra Romsdal og Nordmøre. Men jeg føler at vi har bra kontroll før det hele braker løs tidlig lørdag morgen, sier Tolfsby.

Hovedfestivalen er for spillere fra 10 år og opp til 16.

– Vi kunne ha hatt litt flere jentelag påmeldt i J16 og J14, og også i G14, faktisk. Den tøffeste klassen ser ut til å være i G16, der vi har 16 påmeldte lag, sier han.

– Jeg håper været i helga blir litt bedre enn det meldingene tilsier, smiler han.