Ole Sivert (16) fra Stranda flyttet til Trondheim for å bli god: – Det meste går på skinner nå

Ole Sivert Røyrhus er et stort mellomdistansetalent i norsk friidrett. 16-åringen fra Stranda har i vinter byttet klubb og spisset satsingen. U18-EM i Italia var det store målet til den lettbeinte 800-meterløperen i år, men korona-pandemien satte en stopper for den drømmen.

16-årge Ole Sivert Røyrhus fra Stranda har store ambisjoner som mellomdistanseløper i friidrett, og har derfor flyttet til et større miljø i Trondheim. Men årets store mål, som var U18-EM i Italia, røk for unggutten. Det sørget koronaen for.   Foto: Svein Halvor Moe

Lokal sport

– Det var synd at EM ble avlyst, men jeg har mine sesongmål uansett. Jeg bør ned på 1,54-tallet på 800 meter, gjerne enda lenger ned. Jeg ser ikke på det som noen umulighet ettersom jeg har løpt på 1,58 til tross for at jeg stort sett var skadet i fjor. Jeg hadde også en vanskelig inngang og oppkjøring til denne sesongen. De siste ukene har jeg trent bra og nå håper jeg at skadekvoten er brukt opp. Det viktigste for meg fremover blir å få kontinuitet i treningen, sier stortalentet.