Utfordret guttene

Martine Lorgen Øvrebust var suverent raskeste jente i det spektakulære rulleskirennet opp Trollstigen. Også guttene måtte slite for å slå stortalentet fra Stordal.
Lokal sport

En gjennomsnittlig stigning på ni prosent, serpentiner-svinger som i Alpene og Tour de France og en kraftfull motvind møtte deltakerne i Trollstigen opp.

Forankret i fantastiske naturomgivelser og med nysnø på fjellsidene kavet fylkets beste langrennsløpere seg opp Trollstigen med hjul, ski og staver.

Konkurranseinstinktet var på topp da rulleskirennet Trollstigen opp ble arrangert for andre gang i historien.

– Da turistbussen med japanerne så feltet av rulleskiløpere, var det frem med kameraene. De lurte på hvordan det var mulig å gå opp hele denne stigningen med rulleski, forteller Roar Lervik, som er en av flere som står bak dette spektakulære idrettsarrangementet.

Bare det å komme seg til toppen er imponerende. Mer enn noen andre imponerte stortalentet Martine Lorgen Øvrebust.

Suveren

I sedvanlig stil var hun helt suveren blant jentene under 16 år. For å få en ekstra utfordring forsøkte Stordal-jenta å henge seg på de sterkeste guttene. I mål var Øvrebust over fem minutter foran nest beste jente, mens det kun var halvminuttet opp til beste gutt og totalt kun tre gutter foran henne i mål blant deltakerne under 16 år.

– Jeg gjorde et realt forsøk, men merket at det ble for tøft å følge dem. Det ble spesielt tøft da jeg mistet piggen på staven og da den nye staven var 15 centimeter for lang. Men totalt sett er jeg veldig fornøyd, forteller langrennstalentet, som også var med i fjor.

– Det var hardere i år. Det er bare oppoverbakker og ingen hvilepauser. Været og vinden gjorde det ekstra tøft. Jeg merket at det var en stor fordel å ligge i ryggen på noen i en del partier, sier hun.

Overrasket

Raskest av samtlige i den lengste løypa var motbakkespesialisten Johan Bugge fra Eidsvåg. Hakk i hæl fulgte Valldals Iver Matias Linge Glomnes, som måtte gi tapt helt mot slutten. Glomnes har imidlertid alderen på sin side og tok en klar førsteplass i klassen 17/18 år.

– Jeg åpnet litt rolig, men følte meg veldig sprek. Derfor støtet jeg meg opp til Bugge etter en litt rolig åpning. Vi gikk sammen en stund, men da han rykket, klarte jeg ikke å holde følge. Da hadde jeg nok med meg selv, men jeg er veldig fornøyd klasseseier og 2. plass totalt, sier valldalingen.

Tapte spurten

Blant guttene under 16 år trakk Ingar Folde fra Molde det lengste strået. Han vant spurtoppgjøret med Hallvard Lied fra Liabygda.

– Jeg lå i front og dro mesteparten av løpet; Ingar ville ikke dra. Etter hvert stakk han, og da måtte jeg slippe. Jeg var dødssliten og helt i kjelleren. Likevel klarte jeg å komme meg opp i ryggen hans igjen. Men i spurten var jeg sjanseløs, sier Lied.

I klassen J17/18 imponerte Tiril Olin Vestre Røkke fra Stordal.

– Det var veldig tungt, men også gøy! Det var motiverende å se svingene foran meg og se at jeg stadig nærmet meg toppen, forteller hun.

Følg smp.no på Facebook