Leserinnlegg fra ferjekaia på Hareid:

Det var rødt lys!

Christie MacQuarrie ble møtt av ei hissig dame på Hareidferja.

Ferjekai: Kan man kjøre på rødt lys på tolyssignal ombord i ferja? 

Konfrontert av hissig dame: Christie MacQuarrie 

Meninger

Da jeg skulle kjøre om bord i ferja fra Hareid sprang det plutselig ei dame ut rett foran bilen min og så sint på meg. Selv skvatt jeg til og trykte på nødbremsen. Da jeg vel var om bord på ferja kom samme dame bort til bilen min og rykket opp døren. Jeg spurte henne hva hun ville. Jeg var litt forbauset og litt redd, for dama var truende.

«Det var rødt lys, du skal kjøre mot grønt lys», sa hun. Da forsto jeg hva hun mente. Jeg hadde stilt meg på kjørefelt sju, der det var en ledig plass, i stedet for å fortsette videre til kjørefelt åtte der det lyste grønt. Dama anklaget meg for å ha sneket meg foran henne i køen, hun hadde kommet før meg.

Jeg spurte henne hvorfor hun ikke tok den ledige plassen? «Det var rødt lys», sa hun hysterisk, man kjører ikke på rødt lys! Du skal ikke kjøre på rødt lys neste gang», skrek hun og smelte hardt igjen bildøra mi.

Fakta 1: Rødt lys ved ferjekai er et tolyssignal. Det er ikke straffbart å kjøre på rødt lys i et tolyssignal.

Fakta 2: Tolyssignal-systemet ved Hareid ferjekai er automatisk. Det kan endres fra grønt til rødt selv om kjørefeltet før ikke er helt fylt.

Fakta 3: Straks etter at jeg hadde stilt meg sist på kjørefelt sju, kom en bil og stilte seg sist på kjørefelt åtte, mens det var rødt lys. På samme måte som jeg hadde gjort. Til høyre for meg på kjørefelt seks sto en bil med to tredjedeler av bilen stikkende utenfor linjen.

Mitt råd til den sinte dama og alle andre amatør-politifolk: Kjørefeltet skal fylles opp i rekkefølge. Når du ser en ledig plass på kjørefeltet før, selv om det lyser rødt, kjør inn på den plassen i stedet for å hoppe foran biler og opptre truende mot medtrafikanter. Ta det rolig, dama, det er ikke straffbart å kjøre på rødt lys i et tolyssignal. Men husk på å ikke gjøre det samme på hovedsignal – da blir det dyrt.