KrFs vegvalg, religion og politikk

Om å bli tråkka på

FRP: Artikkelforfatter Anne Marie Fiksdal (t.h), sammen med Sylvi Listhaug. 

Meninger

De siste ukene har det fra KrF vært fremstilt som om medlemmene i Frp er dårlige mennesker med dårlige menneskesyn og verdier.

Det skjærer meg i hjertet at min tro og mine verdier blir tråkka på daglig. Jeg er oppvokst med kristne besteforeldre og i et hjem med kristne verdier. Dette har jeg videreført til mine barn. Kveldsbønna bestemora mi lærte meg vil følge meg så lenge det er pust i meg. Jeg har og med meg de ti bud fra barndommen, og prøver å etterleve dem så godt jeg kan.

Bryr oss

Jeg meldte meg inn i Frp, for det var der jeg følte meg hjemme. Det har jeg aldri angret på. Her har jeg blitt tatt vare på som menneske av min arbeidsgiver og partikollegaer. Da jeg ble alvorlig sjuk og lå nede og da jeg mista pappa, ringte Sylvi og Frank meg daglig. De motiverte, trøsta og støtta meg når livet var trasig og vanskelig. Dette er ett eksempel på at vi i Frp er varme mennesker som bryr oss om hverandre.

Når det blir nevnt fra talerstolen på TV, at det er skummelt at Siv har tatt Sylvi inn i varmen og legger til rette for at hun kan bli partileder, blir jeg matt. For det første er det ingen partilederdebatt i vårt parti, for det andre er det ikke skummelt om Sylvi blir leder en gang, om hun selv vil. Vi klarer godt å velge vår ledelse til det beste for partiet.

Kristen kulturarv

Jeg har kontakt med Sylvi, Frank og veldig mange av våre medlemmer opptil flere ganger i uken. Alle har det tilfelles, de bryr seg om enkeltmenneske og den kristne kulturarven. Jeg blir skremt når jeg leser hvor mye hat og sjikane det er i enkelte kommentarfelt. Er det noen som tenker på at den det harseleres med er vanlige mennesker, med barn, mann, foreldre, besteforeldre og søsken? I stedet for å lage sine egne historier bør en vel søke personen for å finne svaret?

Mange roper om demokrati og ytringsfrihet, men er det bare for noen? Gjelder det ikke for alle? Er det noen som har fått utdelt mandat fra høgere makter til å bestemme over hvem sin tro og hvem sine verdier som er de beste?

Støtter vårt syn

Jeg har snakket med mange fra KrF både i valgkampen og på mine turneer. Jeg vet mange av de støtter vårt syn og mye av vår politikk. Som partimedlem er en sjelden 100 % enig hele partiprogrammet. Men en velger seg det som står en nærmest. Frp skal fortsette å kjempe for den kristne kulturarven, men jeg finner meg ikke i at motstandere fra andre politiske parti kaller meg rasist og nazist. Jeg og de partikollegaer jeg kjenner, har aldri vert i nærheten av å være noen av delene. For meg er den viktigste verdien å stille opp for min familie, venner, kollegaer om de som trenger min omsorg, hjelp og støtte. Jeg vil fortsette å jobbe til det beste for hvert enkeltmenneske.