Nordøyvegen:

«Et svik mot elevene»

Kjære fylkespolitikere. Det er lov å ombestemme seg. Det er lov å endre mening når et milliardprosjekt mister sin mening på grunn av alt det påvirker økonomisk.

Arkivfoto: Staale Wattø 

Meninger

Det er lov å ta hodet ut av sanden og stikke fingeren i jorda og si «Ja, kanskje vi skal utsette dette». Fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik sier at om Nordøyvegen bygges, innebærer det investeringsstopp i fylket i 10 til 15 år.

 Jeg mener at vi må reparere det vi har før vi bygger noe nytt, og det gjelder både skole, vei og tunnel.

Nye tall viser at veiprosjektet med fastlandsforbindelse til øyene i Haram og Sandøy vil rasere alt håp for bygging og rehabilitering av skolebygg i 10 til 15 år fremover.

Ålesund videregående, Fagerlia videregående, planene for nye Spjelkavik Arena og Sørsida, og andre skoler som Borgund videregående, Stranda videregående og Ørsta videregående mister muligheten til å drive morgendagens skole hvis dette veiprosjektet fortsetter slik det er tenkt i dag.

Disse skolene trenger sårt rehabilitering.

Jeg mener det er direkte hårreisende at et veiprosjekt som skal sikre fastlandsforbindelse for knappe 3000 mennesker skal kunne stå i veien for høyst nødvendige utbedringer i dagens videregående skoler, veier og tunneler.

Flere titalls tusen elever vil få et dårlig skoletilbud i 10, 15 eller 20 år fremover hvis alle pengene skal brukes på Nordøyvegen.

Kjære fylkespolitikere. Elevene våre er det mest verdifulle vi har. Det er de som er fremtiden i regionen vår.

Våre fremtidige leger, maskinister, politikere, sykepleiere, lærere, sjåfører, fiskere og økonomer. Er det én ting jeg mener fylket skal prioritere – så er det fremtidens arbeidere – og disse elevene trenger et godt skoletilbud.

Stem smart i desember.