Nå har Vegvesenet sluppet katta ut av sekken. Bypakken som bystyret får til behandling 6. juni er kommet opp i 6,9 milliarder kroner. 6 900 000 000,00 hvorav 5 000 000 000,00 skal betales i bompenger i løpet av 15 år. Det blir 333 millioner kroner per år. Det er helt Gali Mathias!

13 bomstasjoner skal kreve inn mellom 30 og 40 kroner per passering. Det blir rushtidsavgift morgen og kveld. Det bes om en blankofullmakt til å opprette flere bomstasjoner om en ser at trafikkmønsteret endrer seg. Det betyr bom for Ellingsøya og Giske. Det skal innføres parkeringsrestriksjoner og målet er nullvekst i trafikk.

Det første vedtaket om bompenger i Ålesund ble vedtatt av bystyret i 2011. Siden da har bompengeforkjemperne rotet det til gang på gang. Da den første bypakken ble vedtatt i 2014, foreslo Fremskrittspartiet å droppe hele pakken, og heller sette i gang med å bygge Lerstadvegen som eget prosjekt. Hadde det blitt vedtatt så hadde Lerstadvegen vært nærmest ferdig i dag.

Men nei, arrogante politikere med null forståelse for folks hverdag, har i en massesuggesjon prediket mantraet, bompenger, bompenger! Likevel har innbyggerne stemt på disse politikerne, uforståelig.

Det blåser en proteststorm over landet, folk er innmari lei bompengeprosjekter uten magemål. Regjeringen skal ha krisemøte. Samferdselsministeren sier at bompengeandelen må reduseres. Inntektssvikt skal gå på bekostning av annen finansiering enn bompenger, og det blir ikke tillatt å øke takstene.

Det er med dette bakteppet bypakken til nærmere 7 milliarder kroner presenteres. En sum som like gjerne kan bli 10 milliarder, eller mer.

Flertallspartiene i Ålesund får bare fortsette å rote det til, for en ting er jeg ganske sikker på, og det er at Monster-bypakken kommer i retur fra samferdselsdepartementet, med beskjed om at den må krympes.

Fremskrittspartiet er garantist for gravlegging av bypakken. Bompengevalget er 9. september.

Geir A. StensethFremskrittspartiet

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.

Geir Stenseth (Frp). Foto: Staale Wattø