Det blir ingen aksjon i ytre bydel for å velge inn representanter fra bydelen ved valget i år. Selv om aksjonen i seg selv var en stor suksess, så er velgerne helt oppgitt over resultatet. Arbeiderpartiet fikk 46 % av stemmene på Hessa, og dermed makten og æren i Eva, uten at bydelen har fått noe som helst tilbake i form av prioriteringer. Skarbøvik U-skole ble flyttet ned fra 2. plass på prioriteringslisten, til tross for at skolen allerede er for liten mht. de store barnekullene som kommer fra en brakkeoppvekst på en Hessa skole som fortsatt venter på en etterlengtet oppgradering. Osane idrettshall har fått konkurranse fra Hatlehol kirke og Brosundtunnelen forsvant ut av bypakken i siste sving.

Ålesundlista foreslo fremskynding av Osane idrettshall i bystyret i mars 2018. Dette ble nedstemt av flertallet og saken har siden bare blitt trenert med lovnader om ny behandling som aldri har kommet. Får Ålesundlista muligheten til å påvirke etter valget i september, mener vi at alle bydelene skal ha like oppvekstvilkår og da er det en forutsetning at Osane idrettshall må bygges.

Kolvikbakken og Hessa skole skal bygges, likeså Emblem skole. Vi kan ikke sette bydeler opp mot hverandre! Alle barn i kommunen må ha akseptable skolebygg, og det snarest!

Vi tror at dersom Ålesund-regionen skal være attraktiv må Ålesund by utvikles med både næring og nye boliger. Sørsida, Skutvika og Kvennaneset er store og ambisiøse prosjekter som alle politikere liker å dra fram når de vil virke visjonære. Men skal vi fable om utvikling i festtaler, må vi også stemme deretter i bystyret. Vi har jobbet utrettelig for Brosundtunnelen de fire siste årene fordi, akkurat som vinnerne av arkitektkonkurransen på sørsida, så er vi sikre på at den er nøkkelen til suksess. Disse flotte byområdene kommer ikke med mindre vi løser trafikksituasjonen gjennom sentrum. Vi ønsker å utvikle Ålesund som turistdestinasjon og da må vi heller legge til rette for at vi kan ha et yrende folkeliv på gateplan og legge trafikken under sundet. Det vil gjøre Aspøya langt mer vennlig både for barnefamilier og eldre. Videre vil den muliggjøre utvikling av nye bynære boligfelt ved at tomtene blir attraktive. Tilrettelegging av universelt utformede fortau samt sykkelstier vil forenkles stort, og akkurat det fortjener Aspøya!

Det er på tide med handling, vi håper du gir oss tilliten ved å stemme på Ålesundlista ved kommunevalget 9. september.