«De syv Desperados»

Hvordan det «borgerlige» partiet Venstre og de såkalte sentrumspartiene Senterpartiet og Kristelig Folkeparti kan samarbeide med ytre venstreradikale partier som MDG, SV og Rødt, er forunderlig og hevet langt over min politiske forstand, spør Preben Dimmen (H). Bak: Geir Ove Leite (Ap), Tore Johan Øvstebø (KrF), Vebjørn Krogsæter (Sp) og Kari Grindvik (V). Foran Jarle Hauge Steffensen (MDG), Eva Vinje Aurdal (Ap), Malena Strømmen Malakzadeh (Rødt) og Anders LIndbeck (SV).  Foto: Marius Simensen

Det vitner om en mangel på politisk integritet å skulle samarbeide med ytre venstre

Meninger

Onsdag kveld tente jeg et lys for mitt kjære Ålesund som skal styres av De syv Desperados; Rødt, MDG, SV, SP, Venstre, KrF og AP.

Hvordan det «borgerlige» partiet Venstre og de såkalte sentrumspartiene Senterpartiet og Kristelig Folkeparti kan samarbeide med ytre venstreradikale partier som MDG, SV og Rødt, er forunderlig og hevet langt over min politiske forstand.

Preben Dimmen (H).   Foto: Privat

Frp: – Spent på om flertallet klarer å holde sammen

Thorbjørn Fylling (Frp) ønsker Vinje Aurdal og flertallskoalisjonen lykke til, men tror det vil bli flere muligheter til å vippe saker i opposisjonens favør.

Mon tro om velgerne gjør seg noe klokere på samarbeidet.

Det skal bli et underlig syn å bevitne disse syv gruppene kombinere kommunistisk ideologi, radikalfeminisme, verdikonservatisme, klimaradikal politikk, moderate styringsambisjoner, kristensosialisme, globalisme og desentralisering. Og så videre og så videre. Listen med politiske motsigelser er mye lenger.


Eva Vinje Aurdal blir ordfører

Mens Senterpartiets Vebjørn Krogsæter blir varaordfører.

Jeg er skuffet over Venstre, KrF og Senterpartiets likegyldighet overfor de store ideologiske skillelinjene mellom dem og ytre venstre.

I KrF sitt tilfelle vil antakeligvis samarbeidet med ytre venstre, styrke nykommeren Partiet De Kristne (1 mandat) til neste valg, når Kristelig Folkeparti velger å samarbeide med meget verdiliberale og historisk anti-kristne partier som SV og Rødt. Kanskje noen enkeltpersoner i KrF bør gå noen runder med seg selv.

Senterpartiets velgere i distriktene kan jeg neppe se for meg at drømte om et samarbeid med urbanistene i MDG og sosialistene i SV og Rødt. Men den skal ikke jeg sette to streker under svaret på. Vi får se reaksjonene deres etter hvert.


De tar makta i Ålesund:

Derfor velger de sju partiene å gå sammen

Sju partier går sammen om makta i Ålesund: Arbeiderpartiet, Miljøpartiet De Grønne, Sosialistisk venstreparti, Kristelig Folkeparti, Venstre, Senterpartiet og Rødt.

Venstre kan umulig tjene på å gjøre seg ytterligere ugjenkjennelig ved å hive seg med i klimapartismørja med MDG, SV og Rødt. De skal angivelig være borgerlige. Da er det merkelig at de ønsker å styre med Rødt, SV og MDG.

Arbeiderpartiet er eneste part som kjører på i samme stil. Som alltid handler det om makt, uansett resultat. Ikke noe mer å kommentere der.

Vi får se hvor lenge dette varer. Sentrumspartiene og Venstre taper iallfall omdømme på dette. Det vitner om en mangel på politisk integritet å skulle samarbeide med ytre venstre.

Det er av og til lov å velge prinsipper fremfor makt og posisjoner.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!