Leserinnlegg:

Takk for varmen, Ålesund!

Meninger

En over hundre år lang tradisjon sørger for hjelp til lokalsamfunnets vanskeligstilte

Først og fremst ønsker Frelsesarmeens varmestue i Ålesund å takke varmt og hjertelig for gavene vi fikk under årets valginnsamling. Midlene er sårt tiltrengte for å hjelpe vanskeligstilte mennesker i Ålesund, og for å gjøre byen vår til en bedre by.

Vi ønsker også å si noen ord omkring debatten som har vært i etterkant. Vi skjønner at det for noen kan virke rart at vi samler inn midler på valgdagen, men dette er en tradisjon som strekker seg lenger tilbake enn kvinners stemmerett i Norge. Julegryteinnsamlingen er i dag velkjent over det ganske land, men mindre kjent er det at det begynte med en valginnsamling allerede 10. desember 1901. Etterhvert som valgene ble avholdt tidligere på høsten, fortsatte man mange steder med valggryter også utenfor «julegrytesesongen». Slik er vi tilstede for dem som ønsker å utvide sin borgerplikt til også å inkludere en gave til vanskeligstilte. I Ålesund har denne tradisjonen vært i godt over 30 år.

Vi søker alltid i forkant til rett myndighet og respekterer de anvisningene vi får. Så også denne gangen. Hadde vi blitt anvist plass et annet sted enn i gangen utenfor valglokalet, hadde vi selvsagt fulgt den anvisningen også. Vi er opptatt av å ikke være til sjenanse, men å være varmt og lavmælt til stede.

Det var veldig godt å se alle som viste at de satte pris på at vi var der ved å støtte arbeidet vårt. Det er midler som kommer veldig godt med for arbeidet blant vanskeligstilte i Ålesund.

Varmestua serverer daglig næringsrik mat for en symbolsk sum, deler ut mat til de som trenger litt ekstra i en ellers økonomisk trang hverdag, tilbyr dusj og klesvask, m.m. Vi er en sosial samlingsplass der mennesker kan føle seg trygge, og mange har Varmestua som sitt andre hjem. Vi tilbyr hjelp opp mot offentlige kontorer som f.eks. NAV, hjelper til med å fylle ut ulike skjemaer og bidrar med å få mennesker inn i rusbehandling. Dette er litt av hva vi driver med på Varmestua. Og litt av hva glade givere gjorde mulig på valgdagen. Takk igjen!