Kommentar

Det vanskelige språket

Jeg har ingenting imot nynorsk. Jeg skriver det gjerne, om jeg må. Men som ålesunder, 50 pluss, har bokmål alltid vært skriftspråket mitt. Slik vil det fortsatt være.

  Foto: Staale Wattø

Meninger

Skal nye Ålesund bli en nynorskkommune eller være språknøytral, slik gamle Ålesund har vært? Lite engasjerer så mye som en real språkdebatt. Sjelden har jeg opplevd et lignende engasjement som rundt valg av skriftspråk i den nye kommunen. Leserinnleggene fra begge leire har vært mange og til dels krasse i ordbruken. Nesten daglig denne høsten har det bare i denne avisa vært ett eller flere debattinnlegg. Også i kommentarfeltene har språkkrigen herja. Når folk rir sine språklige kjepphester, er det god underholdning for oss som har et litt mer pragmatiske syn i språkstriden.