Leserinnlegg:

«Avslag av handikapbevis»

Den 28. november fikk jeg avslag med hensyn til å kunne få et handikapkort.

Illustrasjon:   Foto: Knut Arne Aarset

Meninger

At det gikk slik,kan kanskje skyldes at jeg ikke fylte ut et søknadsskjema helt korrekt. Akkurat det er ikke så enkelt heller, når man ofte har bare ei linje til å forklare komplekse helsetilstander.

Det kan kanskje synes egosentrisk når jeg må bruke min egen situasjon for å forklare hvor viktig det er å ha et slikt handikapbevis:

Min fysiske elendighet oppstod som følge av en hofteoperasjon som ikke var vellykket. Siden det har jeg hatt smerter i denne hofta. Dette utviklet seg slik at jeg nå har smerter i begge hoftene ,noe som har spredd seg til veikryggen, som også er blitt smertefull.

Når jeg stiger ut av bilen og skal bruke beina,går det ikke mer enn 50 – 60 meter før hele underkroppen kollapser. Det starter med ryggen,så hoftene – og plutselig gir knærne etter også!

Nå kan stokken, eller helst et par staver, være til en viss hjelp, men rullatoren er egentlig helt suveren! Denne smerteutviklingen blir stadig verre, og jeg skjønner ikke at flertallet av kortbrukerne har det verre. Jeg har hatt ønske om en ny hofteoperasjon, men fordi jeg er 86 år, virker dette lite aktuelt.

Min kone har hatt to hjerneblødninger og er nå pasient ved Hatlane omsorgssenter. Jeg besøker henne selvsagt hver dag hvis det er mulig. Selv dette kan være vanskelig fordi de vanlige parkeringsplassene er opptatt. Som regel er handikapplassene alltid ledige, og det er irriterende i lengden.

Men slik er det egentlig i hele byen vår. Personlig har jeg av og til tatt bilturer til Ålesund sentrum, og jeg kan bevitne at det er vanskelig å finne plass til vanlig parkering, men handikapplassene står faktisk stort sett tomme!


Venter «storm» i Ålesund:

Flere hundre parkeringskort går ut ved nyttår – Jeg ser jo at mange sliter, men det er også noen som forsøker å utnytte systemet

Rundt 1.500 personer i Ålesund har egen parkeringstillatelse for forflytningshemmede. Ved nyttår går over 400 parkeringskort ut på dato.


Jo, jeg kan ta slike bilturer til Ålesund, men da kan jeg selvsagt ikke gå ut av bilen.

For et par uker siden leste jeg i vår kjære avis (Sunnmørsposten) at nå skal reglene for parkering for forflytningshemmede bli enda strengere.

Myndighetene mener nå at det faktisk er et omfattende misbruk av slike kort. De påstår at de som virkelig har behov for denne hjelpen, låner ut kortet til slekt og venner osv., slik at det nå har oppstått en svindelkultur i dette korrekte systemet.

Men hvordan skal man forholde seg til det, da? Jo,man skal nå være langt strengere når man utsteder slike kort. Men hva kan følgene bli av en slik endring, da?

Den største risikoen er at Ålesund kommune kanskje vil havne i samme situasjon som NAV. Der mente man visstnok at alle klientene er misbrukere! I vårt tilfelle blir det da slik at alle brukere av handikapkort, er potensielle svindlere! Jeg vet at mange føler det slik.

Nå tror jeg ikke at vår mann i Ålesund (Rekdal) har eneansvar for den nye politikken. Nei, disse velmente rådene kommer nok fra høyere hold.

Men nå bør vår mann i Ålesund heve seg over disse «høye» herrer. Egentlig vet vi alle at dette bare er ideer fra kontorfolk som virkelig gjør alt for å hindre en slik tiltagende form for kriminalitet!

Hvordan det går med min nye søknad om handikapkort? Tja, særlig god tro har jeg ikke. Men, kjære Rekdal, for det er jo du som steller med disse søknadene for å forbedre Ålesunds økonomi: Kan du ikke anvende statistikk, da? Jeg er altså 86 år gammel, og hvor mange år har jeg da igjen til å bedrive potensiell svindel overfor Ålesund kommune?

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!