Leserinnlegg:

«Skål for trygge omgivelser, tillit og øl til folket»

  Foto: NTB Scanpix

Jeg forsvarer norsk kultur og muligheten til å nyte gjær, malt og vann i fin harmoni samtidig som man heier fotballaget sitt frem til seier.

Falk Øveraas
Meninger

Når man er ute i mediene for å fronte norsk øl- og sportskultur må man neste forvente noen tilsvar. I mitt tilfelle så applauderte jeg at det nå blir mulig å servere øl på idrettsarrangementer – om kommunen godkjenner dette. Dette har Eivind Hasle fra Actis latt seg provosere av.

Hasle drar i sitt innlegg paralleller mellom de interne utfordringene som har vært med alkoholbruk og festkultur i de politiske partiene.Så var da heller aldri problemet at noen tok seg et par øl? Det er fullt mulig å dra på fotballkamp, drikke øl samtidig som man ikke oppfører seg som en klåfingret bavian. Såpass med tillit må vi faktisk ha til menneskene rundt oss.

Alkohol er i dag et helt legitimt og lovlig produkt, med klare restriksjoner. Og det er også disse restriksjonene som også vil måtte følge inn idretten. Hasle fremstiller det nesten som at det på Aafk-kamper skal være fri bar med tequillashots på samme tribune som barnefamilier. Dette er selvfølgelig ikke tilfellet.

I Ålesund ser vi i dag en utelivsbransje med respekt for regelverk og som tar sitt skjenkeløyve på alvor – denne oppgaven tror jeg idretten vil greie minst like godt.

Hasle antyder også at rusen allerede har påvirket min kritiske sans – og jeg skal ikke lyve, det ble faktisk et par pils under beskuelsen av gårsdagens solnedgang.

Men i dag føler jeg meg fin og frisk, i alle fall frisk nok til å skrive et leserinnlegg hvor jeg forsvarer norsk kultur og muligheten til å nyte gjær, malt og vann i fin harmoni samtidig som man heier fotballaget sitt frem til seier.
Alkoholservering på Color Line stadion?

Nå åpner NFF for alkoholservering på fotballkamper