«Endelig litt stille fra miljøaktivistene i Ålesund MDG»

Det sies at ingenting er så galt at det ikke er godt for noe. Jeg tenker på dagens nyhetsbilde, som naturlig nok er sterkt preget av den alvorlige situasjonen landet vårt står i grunnet korona-viruset.

Kildesortering: Man trenger ikke stemme MDG selv om man kildesorterer og ikke forsøpler omgivelsene med plast, mener forfatteren av dette innlegget.  Foto: NTB Scanpix

Meninger

For enhver av oss kan det kanskje bli litt for mye nyhetsstoff om covid-19, men samtidig ser vel de fleste at det er viktig å holde seg oppdatert på pandemien som herjer.

Nav kan melde om den høyeste arbeidsledigheten siden krigen, og i følge NHO er det særs alvorlig for små og mellomstore bedrifter landet rundt. For stadig flere er det allerede for sent – det har endt i konkurs og tapte arbeidsplasser.

MDG stemmer mot regjeringens krisepakke for luftfarten

MDG mener regjeringens krisepakke for norsk luftfart er laget for å redde Norwegian og varsler at de vil stemme mot forslaget i Stortinget.MDG vil gi krisehjelp til luftfarten – men vil ikke redde Norwegian

MDGs Une Bastholm åpner for å gi økonomisk hjelp til luftfarten i Norge, men advarer Stortinget mot å gi krisepakker til enkeltselskaper.


Staten, gjennom regjering og Storting gjør alt i sin makt for å begrense de økonomiske skadevirkningene, og ikke minst; det gjøres en fenomenal innsats i helse-Norge. Undertegnede er takknemlig for at landet har hatt, og har en solid økonomisk politikk, og med enorme penger på bok. Det hadde ikke vært tilfellet uten vår rikdom i form av olje og gass.

Miljøaktivistene fra Miljøpartiet De Grønne (MDG) går klokelig stille i dørene nå. De har vett nok til å skjønne at vi har mye viktigere ting på dagsorden enn å utplassere flere bomstasjoner, eller det med å fjerne skattefordeler og subsidier til petroleumsvirksomheten (ja, helst fase ut all olje- og gassproduksjon fort som mulig).


Det er faktisk befriende deilig å slippe dette repeterende gnålet om at klimaendringene er vår tids aller største trussel – uten at jeg dermed sier at vi ikke har en vei å gå for et bedre miljø. Man trenger nemlig ikke stemme MDG selv om man kildesorterer og ikke forsøpler omgivelsene med plast.

Trygge arbeidsplasser, bolig for alle, og et trygt og velfungerende samfunn er det folk flest er opptatt av, og ikke om vi skal satse tungt på solenergi og sykkelveier.

----------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send et innlegg til meninger@smp.no