Leserinnlegg:

«Korona og arbeidslivet»

Meninger

Myndighetene har taklet problemet i arbeidslivet helt feil. Arbeidsgiverne burde ha fortsatt å betale lønn til alle sine ansatte og få direkte støtte fra det offentlige.


Små og mellomstore bedrifter:

Ap foreslår at staten dekker regningene

Aps Fredric Hoen Bjørdal mener det må lages ordninger der små og mellomstore bedrifter får refundert sine utgifter fra staten.


Lønningskontorene ville ha god oversikt over de ansatte og ingen behøvde å melde seg arbeidsledige hos NAV. Meningen er vel at alle skal ha en jobb å gå til når dette er over?

Myndighetene burde gått ut og instruert Norge om dette. Det ville lettet trykket på det meste. Administrering av dette ville være langt enklere, færre å forholde seg til, enn at NAV nå får rekordmange «ureelle» arbeidssøkere på grunn av permisjonsreglene.

Misbruk måtte naturligvis bli slått hardt ned på. De arbeidsgiverne som av en eller annen grunn måtte redusere produksjonen, kunne la de ansatte gå på omgang mens lønna til de hjemme ble dekket. De som måtte stenge ned ville få dekt alle sine utgifter.

Det er kanskje for seint å gå inn på en slik metode idag, men tenk hvor mye roligere og avslappede folk ville være. Ingen bekymringer for morgendagen.

----------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send et innlegg til meninger@smp.no