Leserinnlegg

«Svar til Kjetil Ermesjø»

Plast: Forsøpling - og i hovedsak plast - er det som er det mest skremmende for miljøet, mener artikkelforfatteren. 

Meninger

Jeg er medlem av Facebook gruppa «Folkeopprør mot klimahysteriet» og er medlem fordi jeg tror på navnet til denne gruppa, ikke for alle innlegg som kommer fra over 170 000 medlemmer, merk deg medlemstallet.


Det jeg personlig reagerer på i denne ensidige klimadebatten er at vi som tviler på at dette er menneskeskapt blir latterliggjort og nedverdiget til et sammensurium av en klimafornektende gjeng som, blant annet tror jorda er flat. Du som kan se ut av vinduet og se hva som skjer med klimaet, kan du være så snill å forklare en tviler følgende spørsmål:

Hvorfor har vi to av verden beste isbrytere innefrosset i Arktis i dag og den tredje på vei for å assistere? Det ble vitterlig sagt, av «klimaekspertene» for noen år tilbake at isen i Arktis skulle være borte for mange år siden?

Hvorfor skal vi ikke tro på naturlige temperatur variasjonene som vi har hatt tidligere? Er all slik vitenskap falsk? Hvorfor ligger ikke Fiji og andre stillehavsøyer under vann? Dette skulle også skjedd for mange år siden.


Familiebedrift merket kundenes plast-skepsis - tok affære

En familiebedrift i Spjelkavik ville bli kvitt over 50.000 ubrukte plastposer på en miljøvennlig måte. Løsningen viste seg å være nærmere og enklere enn de først fryktet.


Hvorfor er det en krise at store isbreer i Antarktis bryter løs? Dette kalles kalving, men i Antarktis skjer det i større skala enn i arktiske strøk pga. størrelsen på breene, når dette skjer så er det, slik jeg har lært, et sunnhetstegn og et resultat av at breen vokser.

Nordøstpassasjen, hva skjedde egentlig der? Her skulle mye av skipstrafikken fra Europa til Østen i dag gå etter at polhavet smeltet, kan svaret være at det er for mye is der?

Hva blir det globale resultatet av at Norge legger ned jordbruket, raserer naturen med vindmøller, stopper oljeproduksjonen osv.?

Dersom en av disse profetiene som ble fremsatt for en del år tilbake hadde slått til, kunne jeg kanskje blitt overbevist. Om du kan gi meg konkrete bevis på at alt vi gjør i Norge er noe annet enn symbolpolitikk, så vil jeg sette pris på det og kanskje snu i min tvil.

Det sies at Norge skal lede an med eksempel, Hvem tror du legger merke til og bryr seg om hva Norge gjør? Kina, USA, India, Russland, neppe, et av de nye kullkraftverkene som Kina nå bygger titalls av slipper ut mange ganger Norges årlige utslipp av CO₂, så hva nytter det hva Norge gjør. Norge har lovet å redusere utslippene med 50 % innen 2030 uten at det har blitt gjort noen konsekvensanalyse eller kostnadsoverslag.


Kronikk:

«Tiårets klimakamp: Oljefritt Arktis»

Denne våren legger regjeringen fram ny forvaltningsplan for Barentshavet. Venstres mål er klimavern i Barentshavet nord, og at iskanten flyttes sørover.


Kina sammen med en rekke andre land har derimot lovet å øke kraftig i sine utslipp i samme periode. Jeg har i mange år reist og reiser fremdeles rundt om i hele verden og leter etter olje, jeg har, før jeg begynte med dette, drevet fiske fra nord om Svalbard til sør om Kapp Horn, temperaturene jeg har arbeidet under har variert fra minus 30C til pluss45C.

Med andre ord, jeg har sett og opplevd verdens ytterpunkter gjennom mine 40 år som fisker og sjømann og kan med hånda på hjertet og er 100 % ærlig når jeg sier at jeg ikke har sett noe av det du mener er menneskeskapt.

Det jeg derimot HAR sett som virkelig skremmer meg og burde skremme deg også, er forsøpling da i hovedsak plast, at dette er 100 % menneskeskapt det er det ingen som tviler på og dette er noe vi KAN gjøre noe med, men dette kan du ikke se ut gjennom ditt vindu i Ålesund.


Studie: Grønlands-isen smelter sju ganger raskere enn før

Issmeltingen på Grønland er nå sju ganger raskere enn på 1990-tallet, ifølge 96 internasjonale forskere tilknyttet 50 universiteter og forskningsinstitusjoner.-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!