Kommentar:

«Elendig håndtert av NRK og Spellemann»

Ja, vi jubler over at Ålesunds store datter, Sigrid, ble Årets Spellemann og Årets popartist. Men annonseringen av den gjeveste prisen var elendig håndtert.

Gratulerer til Sigrid: Prisene til Sigrid var hundre prosent på sin plass, men måten utdelingen skjedde på kunne vært bedre. I alle fall sett fra et presseståsted.   Foto: Julie Marie Naglestad / Petroleum Records.

Meninger

Tilfeldigvis hadde jeg vakt 1. mai. Derfor var jeg forberedt på at jeg måtte være klar for at Sigrid muligens skulle stikke av med minst én Spellemannpris. Hun var tross alt nominert til fire priser, henholdsvis Årets popartist, Årets album, Årets låtskriver og Årets låt. At en så dyktig artist som Sigrid skulle få pris var nesten forventet, så jeg hadde allerede begynt å skrive sak med bakgrunnsstoff da det ble klart at hun vant en av de gjeveste prisene, nemlig Årets Spellemann. Kort tid etter ble det også klart at hun ble Årets popartist. Veldig fortjent, begge deler.